S obzirom na pandemiju koja vlada, zabavni parkovi i kuće strave dobili su naputak za rad u novim okolnostima: osim dezinfekcijskih sredstava, maski i držanja razmaka, radi sigurnosti i zdravlja od sada - nema vrištanja.

Japanska tvrtka Kowagarasetai u Tokiju nije bila obeshrabrena unatoč tome što su im brojne zabave za Halloween i rezervacije za kuću strave propale.

Umjesto toga iskoristili su priliku za nešto neviđeno: otvorili su prvu drive-in kuću strave i užasa.

Otvorena je u garaži koja simulira zaglavljenost tijekom zombi-apokalipse. Jednom kad uđete, auto je zakočen u mraku, a trubljenjem dajete do znanja da želite intenzivniji doživljaj.

Cijelo iskustvo stoji oko 75 dolara, a ako nemate vlastiti auto, možete ga iznajmiti za 10 dolara više. U njemu možete sigurno vrištati koliko želite – a htjet ćete kad vam se zombiji počnu bacati po staklu. Iskustvo je stravičnije time što nemate kamo pobjeći.

Nakon ''tretmana'', auto će vam biti opran od krvi i dezinficiran. Doduše, što se krvi tiče, možda malo ostane. Pri rezervaciji napominju da ne mogu garantirati potpuno čišćenje krvi, ali da će auto biti dovoljno pristojan da s njime izađete u javnost.

Kuće strave i horor-filmovi popularni su u Japanu, naročito među mladima u ljetno doba. Kenta Iwana, osnivačica tvrtke, objašnjava kako su za nju horori i duhovi poput Pokemona strast, pa je to odlučila pretvoriti u biznis.

Karte su po otvorenju rasprodane u rekordnom roku, a stvorila se i lista čekanja od tisuću ljudi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju