Već odavno znamo kako je Švicarska prekrasna, no svejedno se uvijek iznenadimo kako izgleda ta ljepota u praksi. Dobar način za podsjećanje svakako je i ova nova pješačka staza, koja spaja neke od najljepših planina i jezera te na sjajan način prezentira švicarske prirodne ljepote.

Ako putujete u Švicarsku, htjet ćete maksimalno iskoristiti prirodne ljepote. Na sreću, potpuno nova pješačka staza duljine otprilike 300 kilometara povezuje najljepša jezera, rijeke i planine u zemlji, tako da zaista možete reći kako ste doživjeli najbolje od prirode kad jednom ovdje prošećete.

ViaBerna se sastoji od 20 pojedinačnih etapa, duljine od 10,5 do 24,3 kilometra. Svaka staza je ocijenjena od lake do teške, tako da ne morate prihvatiti one superteške ako su vam prezahtjevne. Sama ruta je prilično zadivljujuća: prvih pet staza prolazi kroz planine Jura, prije ulaska u Bern. Preporučamo posjet u srednjovjekovnom gradu i uživanje u njegovoj povijesti.

Nakon toga put nastavljate kroz „riječnu zemlju“ i livade divljeg cvijeća. Pješačenje kroz romantičnu klisuru Taubenloch pravi je vrhunac, kao i pogled na jezero Thun. Posjetite i sami grad Thun i divite njegovoj nevjerojatnoj baroknoj arhitekturi, a zatim obiđite botaničke vrtove u parku Schadau. I na kraju, jednostavno morate doći do najspektakularnijeg dijela rute: prolaza Susten kroz Alpe. Tamošnji pogledi ostavit će vas u potpunosti bez daha.

Zanima vas ovakav put? U tom slučaju, posjetite službenu stranicu i doznajte sve detalje.

Spektakularna građevina: U Švicarskoj se gradi najveći drveni neboder na svijetu Winterthur neboder - 1 Winterthur neboder - 2 Winterthur neboder - 3 +2 Winterthur neboder - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju