Jest, u Portugal ljudi najčešće idu kako bi vidjeli Lisabon. No, naravno, tu je i magični Porto. Teško je odoljeti, najčešće jednodnevnom izletu – do Sintre. Na cijeni je i Coimbra, Atlantik se promatra s najzapadnije točke kontinenta poznate kao Cabo da Roca, surferi rado dolaze u Faro i regiju Algarve. A di su tek čarobni otoci? Da, Portugal definitivno ima za svakog ponešto. No, ima i gradova koji će tek, barem se tako čini – postati otkriveni „širim“ masama…

World Travel Awards iz godine u godine označavaju prestižna priznanja u turizmu, a pobjednici u europskim kategorijama okrunjeni su na trideset i prvom izdanju ceremonije u glavnom gradu Njemačke, Berlinu.

Iako je ovdje mnogo kategorija, nas, zaljubljenike u putovanja, najviše zanima izbor naj odredišta. Taj izbor ne mora nužno biti uvijek točan, ali prilično je dobar pokazatelj koja će destinacija biti hit u skoro vrijeme.

Braga - 3 Braga - 3 (Foto: Getty Images)

Tako je ove godine nagradu za europsku destinaciju u usponu, osvojila Braga, grad nedaleko od obale smješten u sjeverozapadnom Portugalu. Možda je onima koji manje poznaju Portugal grad nepoznat, ali sigurni smo da će ga svi zaljubljenici u nogomet prepoznati kao grad iz kojeg dolazi jedan od sudionika ovogodišnje Lige prvaka.

Ispred Ljubljane

Bragu krasi mlada studentska populacija i užurbani noćni život, ali i povijesnim zgrada i mjesta, jer je ipak riječ o jednom od najstarijih gradova u Portugalu. Čak je grad svojedobno prozvan „portugalskim Rimom“ i postoji mnogo vjerskih znamenitosti koje vrijedi istražiti, poput stoljetnog svetišta Sameiro.

Grad je trijumfirao ispred Ljubljane, talijanske Matere (prilično smo sigurni da je zadnjih godina, od Bonda i Europske prijestolnice već prilično poznata) i estonskog Tartua u kategoriji „odredišta u usponu“, ali Portugal je sve skupa prošao prilično dobro. Madeira je proglašena vodećom otočnom destinacijom, a Azori su osvojili vodeću destinaciju pustolovnog turizma.

Portugalski gradić iz bajke koji trebate vidjeti na svom putovanju u ovu predivnu europsku zemlju Obidos - 1 Obidos - 2 Obidos - 3 +1 Obidos - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju