Brojite li dane do toplih i sunčanih dana, čekanje možete skratiti uz samo nekoliko sati leta do Kanara, španjolskog otočja u Atlantskom oceanu pa uskočiti u japanke – i uživati u spektakularnim atrakcijama prirode. Jedna od njih nalazi se na vulkanskom otoku Gran Canaria, gdje vas između ostalih čudesa čeka klanac Barranco de Las Vacas koji je nastao igrom vode i vulkanskog pepela tijekom tisuća godina. Pronaći ćete ga na jugu otoka, nedaleko od šarmantnog mjesta Agüimes, gdje možete nešto pojesti i popiti.

Slijedeći cestu GC-550 koja vodi do klanca zaustavite se na 14. kilometru. Ondje ćete pronaći i mjesta na kojima se možete parkirati, a zatim slijedi kratka šetnja koja nije zahtjevna. Vikendom su velike gužve pa su radni dani puno bolja opcija za planiranje izleta, kada nema toliko lokalaca koji posjećuju Barranco de Las Vacas kako bi se došli diviti predivnim kamenim formacijama što predstavljaju jedno od najvažnijih geoloških blaga Kanara.

Čudesne boje i oblici mnoge posjetitelje podsjećaju na američki kanjon Antelope, no španjolski klanac je malen pa vam neće trebati previše vremena za razgledavanje. Kako izgleda klanac, provjerite u našoj galeriji.

Zemlja mitova: Mediteranski otok koji će vas osim morem osvojiti nestvarnim podzemnim svijetom Kefalonija špilje - 5 Kefalonija špilje - 4 Kefalonija špilje - 2 +1 Kefalonija špilje - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju