Kada dođete u neki grad, najbolje je raditi ono što rade lokalci. Naravno, turističke atrakcije valja svakako vidjeti, no treba posjećivati mjesta koja oni posjećuju, jer ćete na taj način upoznati i onu stranu grada o kojoj se ne piše u turističkim vodičima.

Istražite Hortus Botanicus

Riječ je o lijepom botaničkom voćnjaku u četvrti Plantage. Cvijeće, začinsko bilje, staklenik ispunjen palmama i egzotičnim biljem samo su neke od stvari na koje ćete ovdje naići. Također, u vašoj blizini letjet će i veliki broj leptira, a ovdje se nalaze i kafić i terasa koje je moguće unajmiti i za privatnu zabavu. Ulaznice je moguće kupiti na licu mjesta ili online, a kreću se od 40 do 70 kuna.

Uživajte u craft pivu

Nakon što se etablirala na industrijskom mjestu uz kanal u Amsterdam Zuidu, nedaleko od olimpijskog stadiona, pivovara Butcher's Tears, skromna, neovisna i prilično moderna osigurala je svoje mjesto na amsterdamskoj pivskoj sceni. Svake večeri, osim ponedjeljka i utorka, od 16:00 do 21:00, kušaonica je otvorena, što ljubiteljima piva omogućuje da kušaju neprestano promjenjivi izbor piva s neobičnim nazivima poput 'Lipreader', 'Ditchwitch' i 'The Flying Bed“.' Pivovara također redovno nudi živu glazbu i događanja, a cijena piva kreće se od 30 kuna.

Pogledajte film u kinu Tuschinski

Kazalište Tuschinski povijesno je kino u središtu grada. Ovo kino je drevno, a interijer je dizajniran s ukrasnim elementima koji podsjećaju na 1920 - te. Proglašeno je najljepšim kazalištem u Nizozemskoj, zahvaljujući svojoj Art Deco fasadi i zadivljujućem dizajnu interijera. Turisti se također mogu naći kako bulje u raskošna baršunasta sjedala i namještaj oko kina, a ne u sam film. Ulaznica košta oko 70 – ak kuna, a kino je otvoreno svaki dan, s različitim satima rada.

Tržnica knjiga Oudemanhuispoort

Još jedan skriveni dragulj je tržnica knjiga Oudemanhuispoort. Idealno područje u gradu za svakog putnika koji voli umjetnost ili književnost jer je cijela šetnica prepuna štandova na kojima se prodaju rabljene knjige i slike. Unatoč tome što se nalazi u Oudemanhuispoortu, centru Amsterdama, ovaj skriveni dragulj većini gostiju nije poznat. Štoviše, ovdje je u prošlosti šetao i veliki Vincent Van Gogh, tako da se neki kunu kako i njegov duh još ovdje lebdi...

Četvrt Jordaan

Jordaan je jedna od najpopularnijih gradskih četvrti. Šarmantne male uličice ustupaju mjesto cvjetnim kanalima, a tu je i mnoštvo lijepih trgovina i butika koji će zainteresirati sve, ali i kafići, restorani i umjetničke radionice. Tijekom dana sjajno je lutati Jordaanom, gdje se mogu snimiti veličanstvene slike mostova i kanala. Također se preporuča svakom turistu da posjeti ovo mjesto noću jer je nevjerojatno zadivljujuće kada je sva ulična rasvjeta uključena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju