Ako želite drugačiji odmor i bijeg od paklenih ljetnih vrućina, preporučujemo da obratite pozornost na neke od najpopularnijih destinacija na kontinentu. Osim što su idealne za ljetno osvježenje, nude i hrpu sadržaja te atrakcije u svojoj okolici...

Jezero Jasna, Slovenija

Već smo puno puta pisali o Kranjskoj gori i jezeru Jasna, no ovo je jezero toliko lijepo da ga moramo ponovo spomenuti. Kupanje, SUP-anje, brčkanje u vodi s pogledom na predivnu planinu u kristalno čistoj vodi ovdje je zaista spektakularno. Ne plaćate ulaz, a da biste stigli do Kranjske Gore od Zagreba će vam trebati oko dva sata i 30 minuta.

Tropical Island AMAZONIA – Brandenburg, Njemačka

Smještena oko sat vremena vožnje od Berlina, AMAZONIA je prostrani vodeni raj od 35 tisuća četvornih metara. Ova atrakcija s temom južnog Tihog oceana na zatvorenom i otvorenom ima 27 metara visok toranj s toboganima, imitaciju oceana, grijanu lagunu i dječji bazen. Nakon kupanja zaigrajte mini golf ili se provozajte balonom. Ljubitelja prirode uživat će u unutarnjoj prašumi parka koja sadrži 50 tisuća biljaka iz cijelog svijeta.

Aquaworld – Budimpešta, Mađarska

Jedan od najvećih zatvorenih vodenih parkova u Europi, Aquaworld u Budimpešti ima moderan vodeni hram nadahnut hramom Angkor Wat u Kambodži. Sadrži 11 ogromnih tobogana sa zabavnim imenima poput Letećeg tepiha i Kamikaze te 19 bazena, uključujući bazene s valovima i bazen za surfanje. Ovaj vodeni park dizajniran je za obitelji. Roditelji će voljeti saune i terme, dok će djeca uživati u raznovrsnom dječjem programu koji se održava svakog vikenda i tijekom školskih praznika.

Aqua Dome - Längenfeld, Austrija

Ako tražite spektakularno mjesto uz brojne vodene atrakcije, nikada neće htjeti napustiti Aqua Dome u austrijskom alpskom gradu Längenfeldu. Zahvaljujući visokim staklenim prozorima gosti mogu uživati u tirolskom krajoliku koji okružuje ovaj zaista jedinstveni vodeni park. Program je namijenjen djeci, a tu su i kinodvorana te stijena za penjanje. Ovdje ćete pronaći termalne bazene s grijanom vodom i prekrasnim pogledom.

Attersee, Austrija

Najplavije i najčišće jezero u Austriji nalazi se u blizini Salzburga. Okruženo planinama, s brojnim šetnicama, prirodnim atrakcijama te divnim krajolicima, čini se kao dobar odabir. Ovdje ćete pronaći brojna javna kupališta, poput onog u Unterach am Attersee, gdje ćete pronaći restorane za okrepu, tobogane te sportske sadržaje, a ako vam dosadi, u što ne vjerujemo, možete se lako uputiti do obližnjeg jezera Monsee ili nekog drugoga jer je ovaj kraj raj za ljetno osvježenje.