Sanjate li o bijelom pijesku i kupanju u tirkiznom plavetnilu, a uz to imate dovoljno godišnjeg odmora ili poslom niste vezani za mjesto, mogla bi vam se svidjeti ponuda na karipskom otoku Sveta Lucija.
Ta je ljepotica na granici Karipskog mora i Atlantskog oceana, sjeverno od Svetog Vincenta i Grenadina i južno od Martinika pripada skupini Malih Antila, a zbog prirodnih ljepota nalazi se na listi zaljubljenika u daleke destinacije.

Kako bi olakšala planiranje odmora u doba pandemije, turistička agencija osmislila je program Live it kako bi privukla digitalne nomade i one koji si mogu priuštiti šest tjedana godišnjeg. Oni koji ne žele misliti o procedurama vezanima za zaštitu od koronavirusa prije, tijekom i nakon putovanja mogu se prepustiti u ruke lokalaca koji će se pobrinuti za sve što treba: od bukiranja letova i traženja smještaja do koraka vezanih za zdravlje.

Prva dva tjedna putnici će provesti u karanteni, tijekom koje dva puta mogu promijeniti smještaj i posjetiti neke lokalitete, ali ne i družiti se s drugim gostima.

Program aktivnosti ovisi prema željama posjetitelja, pa tako možete naučiti više o kreolskoj hrani na kulinarskom tečaju, istraživati šume ili guštati na plaži između virtualnih poslovnih sastanaka.

Ideja programa Live it ne ostavlja turiste prepuštene sebi pa im se tako u svakom trenutku mogu obratiti s najrazličitijim pitanjima, i to prije nego što uopće stignu na otok. Spoj sigurnosti koju daje turistička agencija i slobode solo putovanja mogla bi u doba pandemije postati veći trend jer mnogi putnici ostaju kod kuće kako se ne bi morali zamarati brojnim procedurama i boriti se s traženjem preciznih informacija o tome što je sve potrebno učiniti da bi mogli bezbrižno putovati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju