Zamislite da dok čekate let možete vježbati, voziti bicikl i slično. Dobrom dijelu vas možda ovo uopće ne bi palo na pamet, no onima koji bez sporta ne mogu zamisliti dan, ova novost na estonskom aerodromu svakako je dobrodošla!

Prva teretana na aerodromu u Europi otvorena je u zračnoj luci Lennart Meri Tallinn u Estoniji i potpuno je besplatna za putnike. Zapravo, poštenije je reći kako je za početak stavljeno tek nekoliko sprava u blizini odlaznog "gejta" broj 6, ali i to će biti dovoljno svim ovisnicima o vježbanju.

Teretana je opremljena trakom za trčanje, steperom, biciklima i s još nekoliko sprava. Sljedećih mjeseci priprema se obogaćivanje sadržaja, pa čak i angažiranje trenera koji bi bio na usluzi aerodromskim sportašima.



"Znamo koliko je važno za ljude da budu u formi i prihvate zdrav način života" – izjavio je Erkki Torn, predsjednik tvrtke MyFitness koja je najzaslužnija za ovaj projekt. Dodao je i kako nastoje omogućiti korisnicima opuštanje i vježbanje čak kad to nisu u stanju zbog brojnih obaveza.

> Odabrali putnici! Ovo je 10 najboljih avioprijevoznika u 2017. godini

Aerodrom se inače nalazi samo 3,5 kilometra daleko od Tallinna, a 2016. godine prema jednom izboru proglašen je trećim najboljim aerodrom u Europi i devetim na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju