Bademovo mlijeko možemo kupiti u trgovini, ili pripremiti kod kuće. Za izradu bademovog mlijeka potrebno je tek dvije namirnice i nešto volje te truda.

Sastojci za bademovo mlijeko:

100 grama neoljuštenih badema
1 litra obične vode

Priprema:
1. Neoljuštene bademe prelijemo s nešto kipuće vode pa ih ostavimo tako oko pola minute.

2. Bademe isperemo hladnom vodom i uklonimo s njihove površine sve ljuske i nečistoće.

3. Tako pripremljene bademe stavimo u sokovnik i nježno meljemo s dodatkom litre hladne vode. Iz sokovnika će izaći zdravo bademovo mlijeko koje po potrebi možete procijediti kroz pamučnu gazu.

Savjet plus:
Domaće bademovo mlijeko čuvajte u hladnjaku do 48 sati. Pijte ga hladnog ili laganog zagrijanog, ali ga nemojte kuhati.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso