Jedan od najbolje očuvanih starih europskih gradova odiše romantikom, koju presijeca mnoštvo mostova, a nebo paraju stotine zvonika srednjevjekovnih crkvi. Povijesni dio Starog grada i danas prati plan gradnje od prije tisuću godina, sa srednjevjekovnim trgovima i uskim popločenim ulicama. "Ukleti" praški dvorci nadvijaju se visoko iznad rijeke Vltave i Karlovog mosta. Dodajte tome neobičnu i bajkovitu arhitekturu, nezaboravnu klasičnu glazbu te dobro jelo i piće i nema toga koga Prag neće očarati.

Advent u Pragu

Advent u Pragu slovi kao jedan od najljepših u Europi, tako svake godine privlači sve više posjetitelja. U adventsko doba Prag poprima posebnu čaroliju. Ulice osvjetljene božićnim svijetlima i mnogi praški trgovi postaju poprištem radosti. Ponuda Adventa u Pragu slična je mnogim drugim božićnim sajmovima u ovom dijelu Europe. Tako će vas dočekati nezaobilazne kuhane kobasice, kuhano vino, topli čaj, ali i medovina i pivo koje se poslužuje u kuhanom izdanju. Tri su glavna trga na kojima se odvija božićni sajam. Starogradski trg, Vaclavov trg i trg Mira. Udaljeni tek nekoliko minuta hoda jedan od drugoga, pružit će vam pravi uvid u bogatu povijest grada te njegovu božićnu tradiciju.



TopTours agencija tri adventska vikenda u prosincu organizira trodnevne izlete u Prag. Na putovanje se kreće modernim autobusima. U plan putovanja uključen je obilazak Praga te ćete tako imati prilike posjetti Hrdčani, jednog od najvećih dvoraca na svijetu, koji je ujedno rezidencija čeških vladara. Gotička katedrala Sv. Vita, Zlatna ulica, barokna četvrt, židovska četvrt i mnoštvo drugih atrakcija savršeno su ukomponirane u plan puta. Na putu prema kući posjetiti ćete Češki Krumlov, prekrasni srednjevjekovni grad pod UNESCO-vom zaštitom. Nakon obilaska grada slijedi povratak za Zagreb.

Smart Travel vas isto tako vodi da doživite Advent u Zlatnom gradu. Polazak iz Zagreba planiran je svaki vikend u prosincu. Na put se isto tako kreće modernim i super opremljenim autobusima. Prije dolaska u Prag posjetit ćete mjesto Krušovice, u kojem se nalazi kraljevska pivovara utemeljena 1581. godine. Ova pivovara može se pohvaliti slavnom prošlošću kao jedina pivovara s dozvolom austrijske krune u svom logotipu. Usto, nosi titulu najboljeg svijetlog piva u Češkoj.

Nakon razgleda pivovare i proizvodnog procesa slijedi degustacija tijekom koje ćete dobiti prikladan suvenir. Nakon Krušovica kreće se prema Pragu, a po dolasku slijedi večernja šetnja kroz grad i upoznavanje s njegovim središtem. Sljedećeg dana imat ćete priliku uz vodiča u potpunosti upoznati bogatu povijest grada. Katedrale, Karlov mosti, Staromestske Namesti, Vaclavske Namesti i dvorac Hradčani. Poslijepodne je predviđeno za muzej Alkemije. Tu ćete doživjeti bogatu povijest grada i saznati ponešto o mnogim praškim legendama. Zadnjeg dana, odnosno na putu prema kući, stat ćete u Češkim Budejvicama. Poznate po proizvodnji piva, mogu se pohvaliti i jednim od najvećih trgova u Češkoj. Doživljaj Adventa u Bodejovicama je nezaboravan.

Studeni u Pragu sa Calypso Zagreb

Calypso vas vodi na četverodnevno putovanje u Prag, na kojem ćete, osim Praga, imati priliku upoznati i zanimljivu Češku. Prvi dan rezerviran je za Česke Budejovice u kojima ćete razgledati grad i upoznati proizvodnju češkog piva budvar. U večernjim satima stići ćete u Prag. Nakon dolaska možete otići na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica. Drugi dan rezerviran je za detaljno istraživanje i upoznavanje s gradom. Imat ćete priliku voziti se brodom po Vltavi, tijekom koje ćete se upoznati s najpoznatijim građevinama i spomenicima "grada stotinu tornjeva". Trećeg dana imate slobodan dan ili mogućnost izleta do Karlovyh Vary. Prema legendi, termalni izvor iz 14. stoljeća otkrio je češki kralj Karlo IV i ovdje osnovao grad koji nosi njegovo ime. Četvrtog dana, tijekom vožnje kući, stat ćete u gradiću Česky Krumlov, gdje će vas njegov vodič upoznati s bogatom poviješću i zanimljivostima grada. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju