Ovogodišnja serija enoloških masterclassova u malološinjskom Boutique hotelu Alhambra započela je predstavljanjem vrhunskih plešivičkih vina. U okviru prvog Masterclassa hrvatski vinari Velimir Korak, Zdenko Šember i Tomislav Tomac predstavili su svoje najbolje vinske etikete, dok je na ekskluzivnoj večeri u a la carte restoranu Alfred Keller Boutique hotela Alhambra glavni chef restorana Alfred Keller, Melkior Bašić, uspješno sljubio lokalne namirnice, poput sipe i divljih lošinjskih šparoga, s izabranim plešivičkim vinima te tako stvorio jedinstveno eno-gastro iskustvo, čak i onim najzahtjevnijim nepcima.

> Boutique hotel Alhambra: Crvena ljepotica s Lošinja koja će zavesti sva osjetila



Specifičnost vina ove poznate hrvatske pokrajine upravo je u iznimno pogodnom podneblju i ekološkim uvjetima u kojima nastaju različite sorte vrhunskih vina. Uz neizostavnu brigu o mladicama vinove loze te višestoljetni trud, znanje i iskustvo, vinari Velimir Korak, Zdenko Šember i Tomislav Tomac kreatori su jedinstvenih vina plešivičkoga kraja. Tako se Velimir Korak može pohvaliti ekskluzivnom boutique vinarijom s vinima izvanredne kvalitete, među kojima se ističu Chardonnay sur lie, Sauvignon, Rizling rajnski i Crni pinot. Obitelj Šember, osim po visoko kvalitetnim vinima, ističe se i po vlastitom pjenušcu – kupažu Chardonnaya i Graševine sa starom plešivičkom sortom Plavec žuti. Vinarija Tomac pak nadaleko je poznata po svojim biodinamičkim vinima, proizvedenima u skladu s prirodom i lunarnim kalendarom, dok se Amfora nametnula kao najznačajnija etiketa vinarije.



Podsjetimo, jedinstvenim eno-gastro eventima u Boutique hotelu Alhambra cilj je približiti vrhunska vina široj publici te predstaviti renomirane vinske etikete, s posebnim naglaskom na one koje nisu prisutne na širokom tržištu, što ih čini iznimno cijenjenima među istinskim poznavateljima i ljubiteljima vina. Upravo kroz novu seriju specijaliziranih predavanja u organizaciji hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas dodatno se obogaćuje postojeća eno ponuda Alhambre, koja sadrži čak 350 domaćih i stranih vinskih etiketa iznimne kvalitete koje gosti imaju prilike kušati kroz seriju masterclassova.



Nakon Plešivice, sljedeće izdanje Masterclassa u Boutique hotelu Alhambra bit će održano 19. svibnja 2017. godine kada će biti premijerno predstavljena vina vinarija Chateau Mouton Rothschild.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju