Ovogodišnja serija enoloških masterclassova u malološinjskom Boutique hotelu Alhambra započela je predstavljanjem vrhunskih plešivičkih vina. U okviru prvog Masterclassa hrvatski vinari Velimir Korak, Zdenko Šember i Tomislav Tomac predstavili su svoje najbolje vinske etikete, dok je na ekskluzivnoj večeri u a la carte restoranu Alfred Keller Boutique hotela Alhambra glavni chef restorana Alfred Keller, Melkior Bašić, uspješno sljubio lokalne namirnice, poput sipe i divljih lošinjskih šparoga, s izabranim plešivičkim vinima te tako stvorio jedinstveno eno-gastro iskustvo, čak i onim najzahtjevnijim nepcima.

> Boutique hotel Alhambra: Crvena ljepotica s Lošinja koja će zavesti sva osjetila



Specifičnost vina ove poznate hrvatske pokrajine upravo je u iznimno pogodnom podneblju i ekološkim uvjetima u kojima nastaju različite sorte vrhunskih vina. Uz neizostavnu brigu o mladicama vinove loze te višestoljetni trud, znanje i iskustvo, vinari Velimir Korak, Zdenko Šember i Tomislav Tomac kreatori su jedinstvenih vina plešivičkoga kraja. Tako se Velimir Korak može pohvaliti ekskluzivnom boutique vinarijom s vinima izvanredne kvalitete, među kojima se ističu Chardonnay sur lie, Sauvignon, Rizling rajnski i Crni pinot. Obitelj Šember, osim po visoko kvalitetnim vinima, ističe se i po vlastitom pjenušcu – kupažu Chardonnaya i Graševine sa starom plešivičkom sortom Plavec žuti. Vinarija Tomac pak nadaleko je poznata po svojim biodinamičkim vinima, proizvedenima u skladu s prirodom i lunarnim kalendarom, dok se Amfora nametnula kao najznačajnija etiketa vinarije.



Podsjetimo, jedinstvenim eno-gastro eventima u Boutique hotelu Alhambra cilj je približiti vrhunska vina široj publici te predstaviti renomirane vinske etikete, s posebnim naglaskom na one koje nisu prisutne na širokom tržištu, što ih čini iznimno cijenjenima među istinskim poznavateljima i ljubiteljima vina. Upravo kroz novu seriju specijaliziranih predavanja u organizaciji hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas dodatno se obogaćuje postojeća eno ponuda Alhambre, koja sadrži čak 350 domaćih i stranih vinskih etiketa iznimne kvalitete koje gosti imaju prilike kušati kroz seriju masterclassova.



Nakon Plešivice, sljedeće izdanje Masterclassa u Boutique hotelu Alhambra bit će održano 19. svibnja 2017. godine kada će biti premijerno predstavljena vina vinarija Chateau Mouton Rothschild.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju