"Ta zvjezdica velika je stvar za hrvatsku gastronomiju i turizam općenito. Bio sam u Monteu i mogu samo reći da je zvjezdica i više nego zaslužena. Što se tiče Pellegrinija, ne bi komentirao Michelinove odluke. Riječ je o još uvijek najprestižnijem gastronomskom vodiču na svijetu, a na nama je da se i dalje trudimo i dobro radimo" - kazao je za ŠibenikIN Rudi Štefan.

Vlasnik po mnogima najboljeg restorana u Hrvatskoj, što su jučer potvrdili i chefovi Andrej Barbieri i Mate Janković, ne zna jesu li Michelinovi inspektori uopće bili u Pelegriniju.

"Oni sve to rade anonimno i da smo znali da su kod nas njihovi inspektori, cijeli koncept Michelina bi pao u vodu. Tako da ni tu nema što komentirati" - ispričao je Štefan.

> Jesu li hrvatski restorani mogli prepoznati kritičare iz Michelina?

Smatra da je Michelinova zvjezdica rovinjskom Monteu baš ono što je hrvatska gastronomija trebala.

"Bilo bi tih zvjezdica i više, ali jaku gastronomsku scenu mora pratiti i jaka ekonomija, a Hrvatska još nije na toj razini" – zaključio je vlasnik Pellegrinija. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju