Svakog petka od proljeća do kraja ljeta, kada ih vrijeme posluži, najbolji slovenski chefovi i restorani skupe se na Pogačarjevom trgu u Ljubljani kako bi svoje kulinarske kreacije predstavili u street food varijanti široj publici. Odprta kuhna odvija se već pet godina zaredom, a posljednje četiri, u posebne prilike obogaćena je i Pivo & Burger Festom.



Ovog vikenda slijedi 8. izdanje manifestacije, a na Pogačarjevom trgu predstavit će se najbolji i novi zanatski pivari, a posjetitelji će hmeljni napitak moći "presjeći" sa slasnim mesnim, ribljim, vegetarijanskim i veganskim burgerima.

Da je ovaj festival izuzetno uspješan pokazuje i to da neke pivovare svoje nove uratke premijerno predstavljaju upravo ovdje, a specijalizirane trgovine predstavit će najbolja strana piva. Za ovaj festival rade se i posebne recepture burgera. Različite vrste mesa topit će vam se u ustima zajedno s ručno rađenim pecivima, a vegetarijanske i veganske varijante oduševit će čak i mesojede.
 


Osim u svibnju, ovaj festival održat će se još i u rujnu. Nove okuse slovenskih zanatskih piva i slasnih burgera moći ćete probati od 11 do 23 sata ove subote i nedjelje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju