Moguće je da se zemlja ne nalazi na popisu mnogih putnika, no pakistanske vlasti odlučile su promijeniti neke stvari i učiniti zemlju dostupniju turistima!

Prije koji tjedan zemlja je uvela novi, jednostavniji sistem dobivanja viza koji znatno olakšava posjet. Naime, uz novi sistem napravili su i internetski portal, pa sad sve informacije zainteresirani mogu pronaći na jednom mjestu.

Za početak, stanovnicima iz Velike Britanije, Malezije, Kine, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata omogućeno je i dobivanje vize online, a žitelji još pedesetak zemalja mogu dobiti vizu odmah po dolasku. Ipak, za mnoge zemlje na snazi je ostao stari sustav prema kojem vizu trebate čekati 7 – 10 dana, no u budućnosti, i ovo će se mijenjati.

Također, vlasti su ukinule i zabranu kretanja diljem čitave zemlje. Do ovog tjedna, turisti su morali tražiti posebnu dozvolu za posjetu nekim dijelovima, no sada je ta dozvola nepotrebna i Pakistanom se mogu slobodno kretati.

Očekuje se kako će ovim promjenama broj turista u Pakistanu porasti, s obzirom na to da je već prošle godine Britansko društvo backpackera zemlju proglasilo backpackerskim rajem opisavši ljude „prijateljskima i izuzetno ljubaznima, a planinske krajolike čudesnima“.

Otočna ekspedicija Jadranom: 2 mjeseca sam u kajaku protiv bure, juga i zime Marko Kovač Avantura Marka Kovača - 1 Avantura Marka Kovača - 3 +9 Avantura Marka Kovača - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju