Svaki stanovnik Zemlje godišnje u prosjeku pojede 20 kilograma ribe, što je skoro dvostruko više nego li prije 50 godina. Zbog te činjenice i prekomjernog i neselektivnog izlova ribe, moglo bi se dogoditi da ribe u bliskoj budućnosti, već 2048. godine izumru.

Stoga je WWF (World Wide Fund for Nature) pokrenuo projekt kojim želi zaustaviti prekomjerno izlovljavanje i podići svijest o održivom ribarstvu te kupovini ribe koja dolazi iz održivih izvora. Zbog toga ćemo vam u narednim tjednima donositi njihove "Priče o ribama" i recepte nekih od najboljih europskih chefova. Danas je na redu mol, odnosno oslić i recept koji nam je pripremila talijanska chefica Lisa Casali. Uživajte!

Više o projektu pročitajte na kojuribukupiti.org i na stranicama WWF-a.

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Kako pravilno orezati bosiljak? Za kulinarske kreacije Kako pravilno odrezati listove da vam bosiljak stalno raste?