Pandemija je natjerala mnoge da ured zamijene radom od kuće, ali i potaknula sve više ljudi da pronađu alternativne lokacije za rad. No era digitalnih nomada prišuljala se i prije koronavirusa, a sve je više priča o ljudima koji su automobile, kampere i kombije prenamijenili u pokretne urede.

Osluškujući njihove potrebe Nissan se odlučio na koncept koji bi uskoro mogao olakšati život digitalnim nomadima, o čemu piše i Zimo na svojim stranicama.

Mješanac između kampera i kombija, Nissan NV350 ima uredski stol sa stolicom koji se prema potrebi može i izvući van, poželite li primjerice tipkati uz zvukove valova i ptica zaduženih za glazbenu podlogu. Počne li kiša, nema problema – dovoljan je klik da biste se vratili unutra, zajedno sa svojim uredom.

Nissanov koncept oduševljava i „terasom“ na krovu, idealnom za kreativnu pauzu s pogledom na krošnje, brojanje zvijezda prije spavanja ili pak hvatanje malo boje između sastanaka na daljinu.

Izvana, kao i iznutra, Nissanov koncept nema nepotrebnih detalja; dominira minimalizam u službi funkcionalnosti. Na pitanje kada će Nissan NV350 materijalizirati još uvijek nije poznato. Ideju su predstavili na virtualnom Tokyo Auto Salonu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju