Pandemija je natjerala mnoge da ured zamijene radom od kuće, ali i potaknula sve više ljudi da pronađu alternativne lokacije za rad. No era digitalnih nomada prišuljala se i prije koronavirusa, a sve je više priča o ljudima koji su automobile, kampere i kombije prenamijenili u pokretne urede.

Osluškujući njihove potrebe Nissan se odlučio na koncept koji bi uskoro mogao olakšati život digitalnim nomadima, o čemu piše i Zimo na svojim stranicama.

Mješanac između kampera i kombija, Nissan NV350 ima uredski stol sa stolicom koji se prema potrebi može i izvući van, poželite li primjerice tipkati uz zvukove valova i ptica zaduženih za glazbenu podlogu. Počne li kiša, nema problema – dovoljan je klik da biste se vratili unutra, zajedno sa svojim uredom.

Nissanov koncept oduševljava i „terasom“ na krovu, idealnom za kreativnu pauzu s pogledom na krošnje, brojanje zvijezda prije spavanja ili pak hvatanje malo boje između sastanaka na daljinu.

Izvana, kao i iznutra, Nissanov koncept nema nepotrebnih detalja; dominira minimalizam u službi funkcionalnosti. Na pitanje kada će Nissan NV350 materijalizirati još uvijek nije poznato. Ideju su predstavili na virtualnom Tokyo Auto Salonu.