Silent Cicada učinkovito je, nosivo i ekološki prihvatljivo rješenje za hlađenje pojedinaca tijekom ljeta, nakon velikih fizičkih napora i drugih sličnih situacija. Riječ je o osobnom klimatizacijskom uređaju koji je velik poput ručnog sata, a teži između 66 i 82 grama ovisno o modelu.

On izravno hladi osobu koja ga nosi, a ne zrak koji ga okružuje. Istraživanje prestižnog sveučilišta MIT iz Sjedinjenih Američkih Država pokazalo je da laganim snižavanjem temperature zapešća u trajanju od nekoliko minuta pojedinci osjete sveobuhvatan učinak hlađenja cijelog tijela.

Crpeći inspiraciju iz tih otkrića, otkriveno je da primjena jednostavnog rashladnog jastučića na radijalne i brahijalne arterije može pojedince osloboditi od nelagode povezane s vrućinom.

S obzirom na to da Silent Cicada hladi samo jednu osobu, a ne cijeli prostor, troši svega jedan posto energije koju koristi klasični klima-uređaj te se nameće kao ekološki prihvatljivije rješenje.

U ponudi su četiri modela – Model G i Model GE dizajniran za muškarce, te Model L i Model LE koji su skrojeni za dame. Svaki model izrađen je tako da odgovara individualnim preferencijama i potrebama.

Silent Cicada po potrebi se može koristiti i kao rashladni jastučić u slučaju visoke temperature, a može se postaviti na različite dijelove tijela. Važno je napomenuti da osobe s visokim krvnim tlakom i kardiovaskularnim bolestima trebaju biti na oprezu kada koriste ovaj tip rashladnog uređaja.

Kampanja za prikupljanje novca objavljena je na Kickstarteru, a osobni klima-uređaji trebali bi biti poslani prvim kupcima već u srpnju ove godine. Cijena rashladnih uređaja za podržavatelje na Kickstarteru iznosi od 119 do 229 američkih dolara.

Više o osobnom klima-uređaju Silent Cicada čitajte na službenim stranicama.

Prijenosna bežična mikrovalna pećnica idealna za kampiranje na izoliranim mjestima Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 2 Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 1 Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 3 +0 Prijenosna bežična mikrovalna pećnica Makita - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju