Seedpod je ime novog oblika smještaja tvrtke Nomadic Resorts koja u manje od jednog dana transformira zabačeni dio prirode u pop-up resort. Riječ je o svojevrsnim lebdećim hotelskim sobama promjera 2.1 metara koje omogućavaju neometeno spavanje u prirodi. Točnije, gdje god poželite.

Prvi prototipi postavljeni su u rezervatu prirode Bel Ombre na Mauricijusu prošle godine te su se diskretno uklopili u okoliš.

Kampiranje - 4 Zanimljivosti Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh

Struktura ovog smještaja koja izgleda poput kombinacije šatora i kućice na stablu prati prirodni izgled sjemenke po kojem je dobila ime. Može se objesiti na stablo, liticu ili se izdignuti na vlastiti stalak koji dolazi sa Seedpodom.

Seedpod je napravljen od novih izdržljivih materijala koji se mogu oduprijeti vjetrovima od 120 kilometara na sat. Osnovna je ideja pružiti putnicima sigurno mjesto za boravak u prirodi koji je istovremeno udobno i robusno.

Unutrašnjost ove lebdeće sobe je multifunkcionalna te se može prilagoditi individualnim potrebama – sjedaći prostor se, naime, vrlo lako pretvara u spavaonicu.

Kampiranje - 2 Putovanja Ovoga nema u Hrvatskoj: Zemlja u kojoj možete besplatno podignuti šator gdje god poželite

Seedpod je opremljen i solarnom fotonaponskom energijom, rasvjetom, stropnim ventilatorom, rashladnim uređajem za pohranjivanje hrane ili pića te stanicom za punjenje električnih uređaja.

Po potrebi može se dodati i pop-up kupaonica s wc-om za maksimalnu udobnost čak i u najzabačenijim dijelovima prirode.

Više o Seedpodu čitajte na službenim stranicama Nomadic Resortsa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju