Američka tvrtka Landershot napravila je aparat za espresso kavu inspiriranu lunarnim lenderom iz programa Apollo Moon. Lunar Espresso Module nadahnut je letjelicama dizajniranim za slijetanje na površinu Mjeseca i oponaša njihov dizajn.

Aparat za kavu stoji na tri noge. Ima brojčanike, prekidače i analogne mjerače. Izrađen je u Sjedinjenim Američkim Državama od aluminija, karbonskih vlakana i nehrđajućeg čelika.

Svaki detalj, od robusnih brojčanika i mjerača do cijevi od nehrđajućeg čelika, pomno je dizajniran za izdržljivost i preciznost.

Optimalni uvjeti za pripremanje espressa

"Lunar Espresso Module odaje počast nevjerojatnom inženjerstvu, izradi i hrabrosti ljudi," priznao je glasnogovornik tvrtke Landershot.

Aparat sadrži kontrolirani temperaturni sustav koji jamči optimalne uvjete za kuhanje savršenog espressa – može zagrijati vodu na temperaturu od 20 do 100 Celzijevih stupnjeva u samo tri minute.

Prva serija od 50 aparata Lunar Espresso Module koji su trenutno u procesu izrade dostupna je za prednarudžbu po cijeni od 2395 američkih dolara, odnosno oko 2245 eura. Isporuka bi trebala krenuti početkom lipnja ove godine.

Kako izgleda prototip ovog aparata za kavu pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Hit posuda s kojom ćete napraviti savršeni omlet u 45 sekundi 45 Second Omelet Maker - 3 45 Second Omelet Maker - 2 +0 45 Second Omelet Maker - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju