Ne morate izvaditi tavu i staviti je na štednjak da biste ispekli ukusan omlet. Ovo popularno francusko jelo na bazi jaja možete napraviti u svega 45 sekundi u mikrovalnoj pećnici.

To je uistinu moguće uz pomoć specijalne keramičke posude 45 Second Omelet Maker (Aparat za pripremu omleta u 45 sekundi) koju je osmislio američki majstor lončarstva Tony Holman, a koji se prodaje preko internetske stranice Uncommon Goodsa.

Posuda ima dimenzije oko 3,8 x 14 centimetara, a napravljena od kamenine – vrste keramike koja se dobiva pečenjem keramičkih glina. S obzirom na to da je svaka posuda ručno izrađena, ne postoje dva potpuno ista komada ove posude.

45 Second Omelet Maker prodaje se po cijeni od 36 eura 45 Second Omelet Maker prodaje se po cijeni od 36 eura (Foto: /www.uncommongoods.com)

Kako se koristi?

  1. Namastite unutrašnjost keramičke posude.
  2. Istucite jaja s prstohvatom soli i ulijte u posudu.
  3. Stavite posudu u mikrovalnu pećnicu na 45 sekundi.
  4. Izvadite posudu iz mikrovalne pećnice i poslužite omlet. Dobar tek!

Keramičke posude za brzinsku pripremu savršenog omleta prodaju se po cijeni od 36 eura, a imaju odlične recenzije na internetu.

"Ovaj aparat za omlet je prva stvar koju sam naručio nakon jako dugo vremena, a koja stvarno radi!! Vrlo sam ozbiljan jer sam često razočaran proizvodima koji su zvučali tako dobro, ali nisu dorasli reklami. Planiram ih naručiti još i pokloniti ljudima za Božić", samo je jedan od tih komentara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju