Svako ljeto mnogi turisti željni sunca hrle na veličanstveni Brač, treći najveći otok u Jadranskom moru. Najviše posjetitelja dolazi u poznati gradić Bol, spektakularno naselje njezine južne obale, koje je ujedno i obavezno kupalište za sve posjetitelje koji se zateknu na otoku. Osobito u ljetnim mjesecima, grad je prepun ljudi koji se sunčaju i uranjaju u tirkizni Jadran na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža - Zlatnom ratu. 

Dug 40 kilometara i širok 15, otok Brač ima zanimljivu geološku strukturu. Na nekim područjima nizovi vapnenačkih brežuljaka imaju vrtače i usječeni su gudurama i klancima. U ostalim područjima prevladava bijeli tvrdi kamen. Vadi se od davnina i još uvijek je vrlo tražen. Mjesto Pučišća poznato je po kamenolomu bijelog kamena koji je korišten za izgradnju Dioklecijanove palače u Splitu. Mještani će vam rado reći da je iz istog kamenoloma izgrađena i Aja Sofija u Istanbulu, zgrada Ujedinjenih naroda u New Yorku, pa čak i Bijela kuća u Washingtonu. Upravo zbog svoje geografske raznolikosti, otok je idealan za brojne aktivnosti na otvorenom kao što su bicikliranje ili hiking, a svi oni željni prave avanture, mogu se zaputiti do pustinje Blaca koja sakriva pravo malo povijesno nasljeđe.

Poželite li i vi u listopadu posjetiti otok Brač, zaputite se na Crno jaje koje vam donosi ponudu za smještaj u hotelu Grand Hotel View u pitoresknim Postirama. Očekuje vas u kasno ljeto s dva noćenja s All Inclusive Light uslugom te uključenim koktelom, korištenjem SPA zone & bazena. Sve to već za 1.949 kuna za dvije osobe. Odlična stvar je ta što sve sobe imaju balkon i pogled na more. Baš ono što vam je potrebno na zadnjem godišnjem odmoru ovog ljeta.

Udaljen samo nekoliko koraka od mora, u neposrednoj blizini plaža s kristalno čistim plavim morem, pruža savršenu bazu za otkrivanje čari otoka Brača i stvaranje novih uspomena koje ćete pamtiti cijeli život. Hotel sadrži grijani unutarnji bazen, Ice saunu, dry saunu, system saunu te relax zonu, a poželite li možete obaviti i neki od tretmana za lice ili tijelo.

Istražite ponudu ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju