• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Novo ruho i menu kultnog zagrebačkog restorana Balon

Restoran Balon na gastro sceni oduvijek je bio sinonim za vrhunski gastro užitak, idiličan ambijent i ugodnu atmosferu, stoga ni ne čudi da je s godinama stekao epitet oaze u kojem uživaju sva čula i kojem se generacije zadovoljnih gostiju uvijek vraćaju. Pa pogledajmo što su nam spremili za nadolazeću sezonu!

Punkufer avatar placeholder
pun kufer 23.03.2015 06:40 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Gulaš Jednostavno, a preukusno Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Vrata Bilogore Vrata Bilogore Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"


U novu sezonu restoran Balon ušao je s osvježenim interijerom, novom kartom jela te posebno pripremljenim menijem za kasnopopodnevna i večernja druženja, koji će zadovoljiti nepca i onih najizbirljivijih.

Svim Zagrepčanima i njihovim gostima restoran Balon pripremio je 3 menu-a ''TO SHARE'' (za dvije osobe), koji se nude kao 3 koncepta raspoređena u 3 cjenovna razreda:


MENU 1:
Četiri vrste namaza: Aioli, Masline, Sušene rajčice, Humus
Tatarski biftek
Spare ribs svinjska rebrica sa sotiranim krumpirićem i toplim kremastim povrćem
Torta ''Balon'' na umaku od vanilije
280 kn

MENU 2:
Carpacio od hobotnice u limunu
Rižoto sa grdobinom i pestom od rukole
Tuna steak na šalši i povrće sa žara
Semifreddo od buče
320 kn

MENU 3:
Bruschetta od foccacie sa rajčicom i svježim bosiljkom
Hladni Foie Gras na shifonadi i Cumberland umakom
Pohani crni rižoto na kremi od kajmaka
Tiger kozice iz marinade na klicama

Tagliatta biftek na rukoli sa listićima parmezana
Mini burger u foccaci sa azijskim umakom
Tart od kruške i marzipana
Čokoladna tortica sa tartufima i sladoledom od pistachi
480 kn


Ovakva ponuda idealna je za sve one koji svoja druženja s prijateljima i najmilijima žele upotpuniti nezaboravnim gastro užicima. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni gosti pokazatelj su da je restoran Balon uistinu mjesto gdje vas očekuju istančani okusi u kojima će uživati svi istinski hedonisti. Osim izbora jela restoran Balon poznat je i po biranim vinima koji će se savršeno sljubiti s izabranim jelima.

NOVI MENU, IZMEĐU OSTALOG, SASTOJI SE OD SLJEDEĆIH ZANIMLJIVIH JELA:

1. TOPLA I HLADNA PREDJELA:
a. Bruschetta od pogače s rajčicom i svježim bosiljkom
b. Filet lososa obložen s limun paprom na vrhnju s čilijem i umakom teriyaki
c. Tatarski od tune mariniran soja umakom i sezamovim uljem s tostiranim kruhom i bučinim sjemenkama
d. Pohane punjene masline s teletinom i puretinom na šalši
e. Rižoto sa grdobinom i pestom od rikole
f. Tiger kozice marinirane u marinadi od đumbira, soja umaka, umaka teriyaki i slatkog čilija, poslužene na svježim klicama
g. Mini burger od junetine sušene suhim dozrijevanjem u pogači s azijskim umakom


2. GLAVNA JELA:

a. „Premium“ biftek s pjenicom od guščjih jetara
b. Svinjska rebrica sa sotiranim krumpirom i toplim kremastim povrćem
c. Janjeći lungić s koricom od provansalskog bilja s pirjanom lećom i „Gratin'' krumpirom

3. DESERTI:
a. Topla čokoladna tortica s tartufima i sladoledom od pistacija sa sezamovim uljem
b. Tart od kruške i marcipana

Neka Vaš gastro užitak započne u restoranu Balon.

Fotografije hrane: Mario Kučera
Fotografije interijera: John Pavlish

  • #gdje sjesti
  • #balon
  • #Jelo
  • #piće
  • #meni
  • #Restoran
  • #Zagreb
  • #delicije
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Zlatni savjeti
10 pogrešaka zbog kojih pečeni ili kuhani kesteni nisu dovoljno ukusni
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru
Ana Roš
Najbolja svjetska chefica u Hrvatskoj: Novi jelovnik Stare Škole zbog kojeg vrijedi krenuti u Istru
Putnička klasa: Priče iz Latinske Amerike
Martina Divić
Putnička klasa: Priče iz Latinske Amerike
Zadar u čaši: Vinski klub diWine poziva na radionice po prijateljskim cijenama
U Zagrebu
Zadar u čaši: Vinski klub diWine poziva na radionice po prijateljskim cijenama
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Pokrovitelj TZ Virovitičko-podravske županije
Usporite i udahnite: Savršeni weekend getaway za sve koji vole prirodu, kulturu i dobar zalogaj
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Vrata Bilogore
Pečenje meko kao duša i juha koja diže iz mrtvih: Izletište kraj Bjelovara u kojem se jede "baš pravi nedjeljni ručak"
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tragičan kraj potrage za Šimunom! Pronašli ga na stijenama
nestao prije devet dana
Tragičan kraj potrage za Šimunom! Pronašli ga na stijenama
Strava u Njemačkoj: Šetači u šumi pronašli tijelo, vjeruju da je to dječak koji je nestao
strava u njemačkoj
Fabian (8) je nestao u petak, a sada su šetači u šumi pronašli tijelo djeteta
Usvojene su izmjene Zakona o sigurnosti cestovnog prometa u BiH: Kazne su drakonske
Bahata vožnja
Vozači, pripazite: Susjedi imaju novi, rigorozni zakon o sigurnosti na cestama, kazne su drakonske
show
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
Novi uvid
Autizam nije poremećaj? Evo sa čime ga povezuje novo istraživanje!
zabava
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Presmiješno
Užasan parking inspirirao urnebesnu šalu koja je nasmijala domaću publiku
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Urnebesno
Morate vidjeti što piše na kamionu snimljenom kod Šibenika! Publika oduševljena
Pretvarala se da grize psa, njegova reakcija raznježila je internet
Može li slađe?
Pretvarala se da grize psa, njegova reakcija raznježila je internet
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
Više od 30 trikova
Kupujete na Temuu? Stručnjak objasnio kakvim se trikovima služe kako bi privukli kupce
SAD zaplijenio najveću količinu bitcoina u povijesti od globalnih kriptoprevaranata iza zloglasne operacije "klanje svinja"
"Kriptoprinc" u bijegu
SAD zaplijenio najveću količinu bitcoina u povijesti od globalnih kriptoprevaranata iza zloglasne operacije "klanje svinja"
sport
Sjajni dinamovac sasvim iskreno: "Izbornik me je zvao, ali ja se ne vidim u reprezentaciji"
otvoreno rekao
Sjajni dinamovac sasvim iskreno: "Izbornik me je zvao, ali ja se ne vidim u reprezentaciji"
Zbog Brune Petkovića u Turskoj izbila žestoka svađa
u središtu pažnje
Zbog Brune Petkovića u Turskoj izbila žestoka svađa
Srbi oduševljeni Vatrenima: "Ovo je za nas potvrda da su nogometna krema, a za Hrvate - ništa posebno"
Evo o čemu se radi
Srbi o Vatrenima: "Ovo nam je potvrda da su nogometno plemstvo, a Hrvatima - ništa posebno"
tv
MasterChef: Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
SVAKA ČAST!
Plavi odnijeli pobjedu, a Mario "oštro" rekao Antoniji: "Zaboravila si reći jednu stvar!"
Kumovi: Želi se vratiti na nulu, ali hoće li ju sreća pomaziti?
KUMOVI
Kumovi: Želi se vratiti na nulu, ali hoće li ju sreća pomaziti?
MasterChef: U MasterChef kuhinji sprema se napeti obračun! Stiže nova izazivačica!
NE PROPUSTITE!
U MasterChef kuhinji sprema se napeti obračun! Stiže nova izazivačica!
putovanja
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
Villa Velika
Kod Plitvičkih jezera: Topla kuća stvorena za bijeg od svega i uživanje u ličkoj tišini
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Prehrambeni gigant ukida 16.000 radnih mjesta, novi šef traži smanjenje troškova
A prihodi rastu
Prehrambeni gigant ukida 16.000 radnih mjesta, novi šef traži smanjenje troškova
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
lifestyle
Možete li progutati slinu tri puta zaredom?
PROBAJTE!
Možete li progutati slinu tri puta zaredom? Ovaj test otkriva više nego što mislite
Olja Vori u satenskoj suknji i topu iz jesenske kolekcije H&M 2025.
Ženstvena i skladna
Olja Vori nosi najveće jesenske trendove, a nama je za oko zapela njezina suknja, koja se može kupiti za 30 eura
Frizure ovih slavnih žena najtraženije su u frizerskim salonima
IZABERITE NAJBOLJU
Frizure ovih pet slavnih žena najviše se traže u frizerskim salonima, jedna je hit već 30 godina
sve
Snaha Halida Bešlića Mahira se oglasila nakon njegovog sprovoda
"Jako nam nedostaješ"
Snaha Halida Bešlića oglasila se nakon dženaze, izazvala je mnogo reakcija
Evo što znače obilježja na lijesu Halida Bešlića
tradicija i poštovanje
Koja je simbolika obilježja na lijesu Halida Bešlića?
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klet Kozjak - 12 Putovanja
    Idila!

    Savršena klet u Zagorju: Mjesto za izlet s kojeg se sigurno nećete vratiti gladni

  • DoBar - 6 Hrana i piće
    Izvan sezone

    DoBar doručak s pogledom na more: Mjesto na kojem ljubitelji glazbe, vina i hrane dolaze na svoje

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close