"Nadamo se da ćete uživati u piću, kao što smo mi uživali u njegovoj proizvodnji“ moto je originalnog proizvođača žestokih pića koja spajaju ljude i griju tijekom cijele godine.

Radi se o Vutri koja je ove godine dobila prestižno priznanje za inovativne proizvode, što su kao najbolje na policama trgovina istaknuli kupci. Iza stare škole pića i originalnog pristupa etiketama kriju se likeri, proizveden od lokalno uzgojenog kanabisa.

Za Vutru se koristi macerat industrijske konoplje koja sadrži do 26 posto proteina, kao i kanabinoid koji ima značajne dobrobiti po zdravlje. Želja proizvođača je povratak tradiciji, odnosno obnovi stare poljoprivredne kulture.

Nakon brojnih kombinacija okusa s kanabisom koje oduševljavaju zaljubljenike u žestoka pića – poput višnje (Cherry Bomb), original (Sticky Icky), meda i chillija (Stinging Bee) na police stiže novitet – Map’s gin, premium craft džin s konopljom.

„Srce proizvodnje predstavlja sjemenke industrijske konoplje, a aromatsku lepezu čine različiti začini i sjemenke. Ali to nije sve jer smo spojili kontinentalnu Hrvatsku s Jadranom: sjemenke kleka dolaze iz Like, konoplja iz ravne Slavonije, a smreka i ružmarin s Jadrana“, kažu nam iz Vutre dodajući kako im je kao inspiracija poslužilo stil - Old Toma koji je bio popularan u 18. stoljeća.

Map’s gin je okusom kompleksan, odlične strukture s notom konoplje, a u Vutri ga preporučuju s tonikom, ružmarinom i 2-3 dimljene sjemenke konoplje. Odličan je i s marmeladom od naranče i sokom od limete.

Doručak Hrana i piće Popili ste koju previše? Najbolji doručak protiv mamurluka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju