Francuski otok Korzika poznat je po spektakularnoj prirodi, prekrasnim pogledima, pješčanim plažama i po tome što je u gradu Ajacciou rođen Napoleon Bonaparte. No, sudeći prema zadnjem incidentu, u kojem je krava rogovima napala ženu na plaži, otok bi mogao postati poznat i po kravama koje uživaju u suncu i moru!

Divlje krave koje naseljavaju otok zapravo i nisu novost, jer su do nemilog događaja mirno koegzistirale s kupačima. Krave nisu ovdje da bi ih "mazili“, pa su i diljem otoka postavljeni znakovi koji goste upozoravaju da im se ne približavaju, ali neki gosti kao napadnuta žena znakove ignoriraju, pa vlasti smišljaju novi način za izbjegavanje sličnih incidenata u budućnosti.

Napadnuta žena, iz samo njoj poznatih razloga, htjela je "okinuti" selfie s kravom. Divlja životinja na ovu ideju nije najbolje reagirala, pa je nasrnula na nju. Ipak, sreća u nesreći je da turistikinja nije ozbiljnije nastradala, te je završila sa "samo“ nekoliko oštećenih zubi i ogrebotinama.

Krave su ovdje već 40 godina, a njihov broj posebno se povećava u proljeće kad se spuštaju na plaže na kojima ostaju sve do kraja ljeta, izjavio je Jean Bapiste Luccioni, načelnik mjesta Pietrosella. On sam je predlagao već neke mjere kako riješiti problem krava na plaži, no one su odbijene.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju