Plaža svetog Pavla, Lindos

Drevno selo Lindos nalazi se na otoku Rodosu u Grčkoj, a poznato je po suncu, azurno plavom moru i predivnim plažama. Jedna se posebno ističe - plaža Svetog Pavla, posebna po tome što ima kristalno čistu i relativno plitku vodu, ali i jer je savršenog srcolikog oblika.


Otok u jezeru Gutierrez
Jezero Gutierrez nalazi se usred nacionalnog parka Nahuel Huapi u Argentini i u potpunosti je okruženom planinama. Popularno je zbog ribolova, trčanja i ostalih sportskih aktivnosti, no svakako najpoznatije je po otoku koji se nalazi nasred jezera i koji je, ako ga se gleda s istočne strane, savršenog srcolikog oblika.

Šuma Mangrove, Nova Kaledonija
Šuma kao šuma, prepuna biljaka i pripadnika životinjskog svijeta. No ako se baci pogled na ovu šumu iz zraka odmah će vam upasti u oči močvara, koja se nalazi usred šume, i savršenog je srcolikog oblika. Nekada je ovo područje bilo poznato po ugljenokopima, a danas se u okolici šume uzgaja nadaleko poznata kava.


Jezero Borebukta, Norveška
Smješten samo 1000 kilometara od Sjevernog pola, Norveški otok Spitzbergen doma je jezeru kojeg se naziva bazenom ljubavi. Jezero je nastalo nakon otapanja ledenjaka koji su pokrivali ovo područje. Danas je jezero dubine od 27 do 36 metara.

Wetland, Nacionalni park Guandu, Taiwan
Močvarno područje na sjeveru Taiwana dom je preko 200 različitih vrsta ptica. Područje je poznato po svojoj bioraznolikosti, jezerima i močvarama. U samom srcu parka nalazi se potok koji, ako ga se gleda iz zraka, tvori savršenu vizuru srca.

Otok Tavura
Ovaj predivni srcoliki otok nalazi se usred južnopacifičkog mora i dom je malom ali luksuznom resortu. Tako otok može odjednom primiti samo 36 gostiju i nužan je boravak od tjedan dana. Surfanje, plivanje i ronjenje samo su neke od zanimacija kojima možete upotpuniti svoj srcoliki odmor.

Whitsunday otočje
Ovo otočje dom je najslađem prirodno oblikovanom koraljnom grebenu na planeti. I dok se ljepota „srčanog“ grebena najljepše vidi iz zraka, te će stoga mnogi zaljubljeni platiti let kako bi uživali u pogledu, a svaki drugi doticaj s grebenom je u potpunosti zabranjen. Ovaj greben otkriven je sasvim slučajno kada je 1975. godine pilot zabilježio koordinate.


Jezero Eros u Chembri
Ovo poprilično malo, srcoliko jezero mogu vidjeti oni koji se nađu na putu prema popularnom odmorištu Chembra Peak u Meppadi, Indija. I dok je pješačenje najljepši način kako doći do odmorišta, mnoge kompanije nude avionske prelete kako bi imali savršen pogled na ovo erotično jezero.

Jama Hampi, Indija
Veličanstvena srcolika rupa nalazi se blizu grada Hampi u južnoj Indiji. Za razliku od ostalih jama na svijetu, ova jama nastala je potpuno prirodnim djelovanjem rijeke. Očito je da je srcoliki oblik jame nastao u potpunosti slučajno, ali ipak je predivan pogled iz zraka.

Jezero Shangrila, Pakistan
Ovo jezero nalazi se u društvu nekih od najviših svjetskih planinskih vrhova, a oko njega izgrađeno je super luksuzno odmaralište koje rado posjećuju mladi parovi kako bi si priuštili romantičan odmor.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju