Eto malog izbora muzeja vjeverica, vilenjaka, vještica, i neponovljivog - Arnolda Schwarzeneggera.


Muzej Arnolda Schwarzeneggera

– ovaj muzej se nalazi u Thalu u Austriji, a otvoren je u lipnju 2011. godine. Zaista je jedinstven po svojoj tematici, a sam muzej se nalazi u kući u kojoj je Arnold provodio puno vremena kao dijete. Provjerite je li ispunio obećanje i vratio se!

Muzej islandskog čarobnjaštva i vještičarenja
– Muzej se nalazi u Homaviku, a uz prikaz života na ovom izoliranom otoku, u njemu se čuva jedan čudan izložbeni primjerak – hlače od ljudske kože iz 17. stoljeća.

Nacionalni muzej kućnih duhova
– ovaj muzej smješteni je u Dublinu u Irskoj, a zanimljiv je po turi koja vam objašnjava povijest irskih vilenjaka, čudesnom tunelu, sobi duga, te posebno sobi gdje je namještaj puno veći nego što bi trebao biti.

Museo de Enervantes
– Ovaj muzej narkotika smješten je u glavnom gradu Meksika, što i ne čudi obzirom da je Meksiko poznat kao leglo kartela. Muzejem upravlja ministarstvo obrane.

Electric Ladyland
– Ako volite fluorescentna svijetla, ovaj muzej jednostavno morate posjetiti. Smješten je u Amsterdamu, te je jedini ovakve vrste na svijetu.

Gopher Hole muzej
– Ovaj kanadski muzej nalazi se u Torringtonu te je zaista bizaran. Prikazuje, naime, točno 47 različitih vjeverica u raznim pozama, od preuzimanja pošte, preko ponašanja za stolom, pa sve do ljubljenja i drugih svakodnevnih aktivnosti. Pa ako netko voli...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju