Put u Jordan za turiste podrazumijeva istraživanje beduinske kulture, jahanje na devama i spavanje u šatorima u pustinji. Fantastično iskustvo koje ni jedan putnik neće zaboraviti dok je živ. Ali, ovo može biti još bolje u novom kampu koji je niknuo u dijelu Jordana pod zaštitom UNESCO-a, Wadi Rum.



Sun City Camp ovdje već dugo ima šatore, a sada je u suradnji s kompanijom Freedomes, inspiriran filmom Marsovac koji se snimao u blizini ovog mjesta, otvorio Marsovski kamp.



Freedomes je napravila kupolu za snimanje filma, a kamp je opremila s 20 sličnih, ali manjih modela, krem boje kako bi se što bolje uklopile u okoliš. Iz njih ćete imati pogled na jedinstven okoliš, crvena prostranstva i granitne stijene Wadi Ruma, a ova slika posebno je impresivna noću, kad se na "Marsovce" spusti zvjezdano nebo.



Ako poželite bolje istražiti svoju okolinu, tu su odlične staze za trekking i penjanje, možete na ture džipom na kojima ćete obići lokalne arheološke i prirodne znamenitosti, tu su i vožnje balonom, a naravno, neizostavna ponuda je i jahanje na devama.

Istina je da na kraju nećete posjetiti pravi Mars, ali ukoliko ste "ludi" za neobičnim stvarima doživjet ćete posebno iskustvo. Tako da, ako želite posjetiti Mars na Zemlji, proučite što Sun City Camp i Freedomes nude.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju