Dobro poznati i omiljeni okus Tamnog Pana u petak 20. veljače dobio je privremeno novo ruho. Zablistao je u toploj varijanti, oplemenjen biranim začinima i ugrijao hladnu zagrebačku zimsku večer.

Uz kuhano pivo, Zagrepčani su degustirali i male slane i slatke zalogaje koje je ekskluzivno za ovu priliku kreirao poznati hrvatski kuhar i član žirija Masterchefa, Andrej Barbieri. Riječ je o nizu recepata za mala jela na bazi tijesta koja se odlično sljubljuju s aromom toplog Tamnog Pana.


Čašice od tijesta s kruškom, gorgonzolom i orasima, trokutići od vučenog tijesta s mljevenim mesom, jastučići s raguom od pileće jetrice i čvaraka - samo su neke od delicija koje su se u petak nudile na Cvjetnom trgu.

Osim brojnih građana Zagreba te njihovih gostiju, degustiranju kuhanog Tamnog Pana nisu odoljeli ni u javnosti poznati pivoljupci poput poznatog chefa Tomislava Gretića i nekadašnjeg voditelja Stojedinice, Matka Antonovića.


Kako redakcija punkufera dobro poznaje Vedrana Gulina, autora kuhanog Tamnog Pana, tako smo uspjeli probati isti i prije kuhanja, i riječ je o dva totalno zanimljiva i ugodno zagrijavajuća napitka. U mnogome podsjeća na kuhano vino, ali i na fantastičan Christmas Ale koji smo kušali na konvenciji homebrewera u siječnju u Slavonskom Brodu. Slatko, pikantno, sa gorkim završetkom - idealno za zimsko poslijepodne. Probajte i vi, pivili!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju