Galerija Jaja 1 Kako skuhati jaje 1 Tvrdo kuhana jaja pržena na maslacu 1 Kako skuhati jaje 1

U trendu Kviz općeg znanja - 1 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one dobrih živaca i još boljeg pamćenja Forest house Niko - 12 Forest House Niko Čarobna šumska kuća: Gdje vrijeme teče sporije, priroda miriše intenzivnije, a stres – ne postoji Sun Cruise Resort & Yacht hotel u Jeongdongjini, Južna Koreja (Ne)vjerojatni prizor "Nasukan" na stijeni: Kruzer dug 165 metara u Južnoj Koreji o kojem se i dalje priča

Iako je riječ o jednostavnoj kuhinjskoj radnji, guljenje kuhanog jajeta može predstavljati pravi problem. Osobito ako odvajate ljusku od namirnice dok je iznimno vruće.

Kako biste izbjegli probleme u kuhanju, odnosno guljenju - poslužite se ovim trikom. Da biste ogulili kuhano jaje u manje od 10 sekundi, potrebno vam je samo malo vode i staklena čaša.

  1. Čašu napunite vodom do pola i u nju ubacite kuhano jaje.
  2. Preklopite rukom otvorenu površinu te iznad sudopera protresite jaje u čaši nekoliko puta.
  3. Odvojite ljusku od jajeta u jednom potezu.

Pogledajte u videu kako se brzo gule kuhana jaja bez opečenih prstiju. Sretno!