Sastojci za paštetu od jetrice:
150 grama teleće ili svinjske jetrice
3 žumanjka
1 manja glavica crvenog luka
125 grama maslaca
1 žlica senfa
sol i papar po želji

Priprema:
1. Skuhajte jetricu u komadu, pa je potom dobro usitnite.

2. Nasjeckanoj jetri dodajte kuhane žumanjke, sitno nasjeckani crveni luk, omekšali maslac, senf i začine.

3. Sve sastojke dobro izmiješajte da se sjedine u jednoličnu masu.

4. Smjesu ohladite i poslužite s kruhom. Dobar tek!

U trendu Kviz općeg znanja - 1 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one dobrih živaca i još boljeg pamćenja Kuća od prirodnog kamena na Visu, Airbnb - 5 Tišina i more 25 kvadrata apsolutne sreće na Visu: Kamena kuća na osami za najbolji odmor Forest house Niko - 12 Forest House Niko Čarobna šumska kuća: Gdje vrijeme teče sporije, priroda miriše intenzivnije, a stres – ne postoji

Još recepata za tradicionalna jela Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.