Mi smo gotovo pa domaći u Budimpešti i posjećujemo je nekoliko puta godišnje, i pitate se zašto? Pa zašto ne - prelijepa je! Eto vam deset razloga zbog kojih vrijedi posjetiti ovu destinaciju.

1. Gledano sa strane povijesti i arhitekture, Budimpešta je jedna od najzanimljivijih europskih destinacija.

2. Druga stvar je usko vezana uz ovu prvu - većina turističkih atrakcija (poput Ribarskog dvorca) je na otvorenom i potpuno besplatna za posjetu!


3. U Budimpešti nećete biti gladni! Hrane ima na izvoz, od mađarskih specijaliteta, preko bezbroj stranih restorana i pubova i zaista nije preskupa!

4. Topli izvori termalne vode najveće su turističko blago, ali i potencijal grada. Jeste li znali kako se u Mađarskoj nalazi preko 1000 izvora termalne vode?

5. Budimpešta je jedna od cjenovno najpristupačnijih turističkih destinacija u Europi!

6. Posjetite Veliku Sinagogu. Ovo je najveća sinagoga u Europi u kojoj se također nalazi i Mađarski muzej židovske umjetnosti i Memorijal Holokaustu.


7. Budimpešta se nalazi na putu prema nekima od najpoznatijih turističkih destinacija u Europi (Krakov, Bratisalva, Varšava) - u bilo koji grad da putujete, svakako se valja zaustaviti i u Budimpešti.

8. Možete spavati u pravom "Grand Budapest Hotelu" - hotel Corinthia Budapest Hotel poslužio je kao inspiracija za populaani, Oskarom nagrađen film.

9. Ako volite horor, tu je i Kuća terora, u kojoj se možete pobliže upoznati s nacističkom Njemačkom. Da se ne zaboravi...


10. Ako tražite mir i odmor u prirodi - samo jedan od brojnih parkova bit će i više nego dovoljan. Naša preporuka je da posjetite otok Margit na Dunavu, na kojem se nalazi mali zoološki vrt.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju