Ako vam je nekad palo na pamet popiti pivo ili šalicu vruće kave na 5 tisuća metara iznad tla, putovanje u Nepal trebalo bi se naći na vašoj „bucket“ listi. Naime, na toj visini otvoren je kafić World's Highest Bakery Cafe u Lobucheu u Nepalu, a svi koji idu prema baznom kampu na Mount Everestu po putu će doći do ovog kafića, dva dana prije nego što stignu u sam kamp.

Kafić čini bitnu postaju na putu prema osvajanju Mount Everesta. Ovdje, iznenađujuće, nećete uživati samo u pivu i kavi, već možete naručiti i uvijek finu i poželjnu – pitu od jabuka. Ako pak naiđete u neko gluho doba, možete se opustiti uz dokumentarne filmove, koji se ovdje nalaze na noćnom programu.

Mount Everest Mount Everest (Foto: Getty Images)

Smjestio se točno na 4930 metara iznad tla, a koliko nije lako raditi u ovim uvjetima, govori i sljedeća činjenica. Naime, samo grijanje vode potrebno za kuhanje kave na toj visini traje čitavih 15 minuta!

U svakom slučaju, ako se pripremate za ekspediciju na najviši vrh svijeta, proći ćete sigurno pored ovog mjesta, pa bismo vas zamolili da nam otkrijete kako je uživati u toploj kavi ili hladnoj pivi visoko, visoko iznad oblaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju