I dok veliki broj nas voli spa, ugodno kupanje, masaže i opuštanje, Japanci su, kao obično i u svemu drugom, otišli korak dalje. Naime, jedan njihov spa nudi opuštanje u kupkama od zelenog čaja, kave ali i crnog vina!

Hakone Kowakien Yunessun spa i park postao je slavan po svojoj, u najmanju ruku, neobičnoj ponudi. Naime, ovdje nije dovoljno doći, opustiti se u jacuzziju, otići na masažu i jednostavno uživati. Ne, ovaj spa, koji se nalazi na 90 kilometara od Tokija, ima ukupno 26 različitih „kupaona“, od kojih su neke punjene zelenim čajem, kavom, čokoladom... Da ne bi bilo zabune, ovdje je sve svježe i svaki se dan koriste novi sastojci za pripremu kupki.

 

 

Lišće čaja skuplja se s obližnjih planina, a zrna kave miješaju se s vodom iz termalnih izvora kako bi se dobio spa od kave. Što se tiče vinskog spa, on čak ima i svog sommeliera, koji vam u određenim trenucima tijekom dana može natočiti i čašu finog vina.

Također, ovdje postoje još neke tematske prostorije. Jedna od njih zove se „Bog egejskog mora“, a uređena je u stilu kupatila iz starog Rima, a tu je i „Rodeo planina“. Kakvih sve čuda još ima, najbolje je pogledati na službenoj stranici.

Inače, japanska regija Hakone slavna je najviše po svojim prirodnim ljepotama, pogledima na planinu Fuji, ali i termalnim izvorima. Regija je sjajan izbor za sve zaljubljenike u wellness, a posjetitelji mogu i uživati u standardnoj ponudi koja uključuje finsku i infracrvenu saunu, ledenu špilju, parnu kupelj, aromaterapiju...

 

 

Ipak, najviše pozornosti privlače te neobične stvari, a posebno je pohvaljeno kupanje u crnom vinu, koje navodno pomlađuje tijelo. U svakom slučaju ako se nađete u Japanu, za dvjestotinjak kuna to možete i probati, pa ako se već odlučite na brćkanje u vinu, kavi i sličnom, javite se i podijelite dojmove i s nama smrtnicima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju