Japan Airlines u jednom je danu rasprodao je karte za eksluzivni let koji su odlučili uvesti ove godine. Riječ je o "Wan wan turneji" za putnike koji žele na odmor sa svojim psima, a ne žele ih ostavljati u prostoru za prtljagu.

Aviokompanija se odlučila na ovaj potez nakon brojnih upita svojih putnika kada će moći svoje pse povesti na put, a da tijekom leta mogu biti s njima u kabini. Tako su osmislili cijeli izlet od Tokija do Okinawe, gdje su smješteni u hotelu koji dozvoljava pse, a organizirano je i razgledavanje grada.

Na letu su prisutni i veterinari, a sve nadgleda agencija Aeon Pet, koja ima veliko iskustvo u organiziranju putovanja s ljubimcima. Cijena je izleta oko 8500 kuna, uključujući povratnu avionsku kartu te 3 noćenja s doručkom i jedna večera u hotelu za jednu osobu i psa.

Iako su u priopćenju za medije najavili da ako let ne bude popunjen, odustat će se od te ideje, sva su mjesta bukirana u roku od sat vremena, za 60 putnika i 30 pasa. Aviokompanija u ovome vidi novu redovnu ponudu svojim putnicima u budućnosti.

A mi navijamo da i ostale aviokompanije ponude takve letove za osobe koje žele putovati sa svojim ljubimcima, a ne žele ih ostavljati skupa s prtljagom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju