Teško je izmisliti novi način pripreme jaja na kajganu, no svjetski chefovi stalno eksperimentiraju s neobičnim namirnicama. Umjesto solju, u Americi je trenutačno popularno začinjavanje jaja umakom od soje, koji karakterizira izrazita slanost.
Važno je umiješati sojin umak direktno u jaja, prije nego što smjesu prelijete u tavu kako bi se ravnomjerno proširila po cijeloj površini. Na taj način spriječit ćete i mogućnost da se umak zgruda.
Ubacivanje azijskih začina u jaja koja se pripremaju na zapadnjački način trenutačno je veliki hit među kuharima i foodiejima. Blogerica Joy Wilson, primjerice, uz sojin umak jaja oplemenjuje i komadićem maslaca te s nekoliko kapi limunova soka.
Dakako, pred kraj pečenja jaja možete dodati aromatične svježe začine poput vlasca, komadiće povrća i razne druge sastojke.
Zavirite u našu fotogaleriju i pronađite nekoliko ideja za pečenje jaja, a pročitajte i trik Gordona Ramseyja za savršeno pečena jaja na kajganu.