Istrian Wine Run, jedinstvena utrka na ovim prostorima, održava se drugu godinu za redom, a organizatori pozivaju sve one koji se žele okušati u natjecanju, čiji je sastavni dio degustiacija najboljih istarskih kapljice, da se prijave do 15. kolovoza preko službene stranice utrke - istrianwinerun.hr/hr/.

Ovogodišnje izdanje održat će se 6. rujna, a natjecatelji će na svom mu mukotrpnom putu posjetiti čak 10 vinskih podruma eminentnih istarskih vinara poput podruma Kabola, Kozlović, Sinković,Prelac ili Cattunar.

Kako nitko ne bi zalutao i kako bi svi sretno došli do cilja, organizatori su se pobrinuli da na svim punktovima natjecatelje čekaju i lokalne delicije. Uz bogati glazbeni program sudionici se pozivaju da se maskiraju, a najboljoj maski pripasti će bogata nagrada.

Trasa će spojiti živopisni Momjan, Buje i Brtoniglu s konačnim ciljem u Umagu. Možete se prijaviti u jednu od tri kategorije - maraton, polumaraton ili štafetu (3x7km), a predstavnici medija moći će se međusobno natjecati u zasebnoj kategoriji, novinarskoj štafeti.

Istrian Wine Run pokrenut je 2014. godine po uzoru na francuski Marathon du Médoc, kojeg svake godine posjeti više od 10 tisuća trkača iz cijeloga svijeta, obilazeći pritom vinarije pokrajine Bordeaux.

Ako želite uživati u dobroj zabavi, vrhunskim vinima i najfinijim istarskim specijalitetima, požurite s prijavom i uživajte na Istrian Wine Run-u.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju