Pečena cvjetača
Sastojci:
- 1 žlica ulja
- 1 glavica cvjetače
- 1 šalica jogurta grčkog tipa
- 1 limeta
- 1 žlica paprike
- 1 žlica kumina
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žlica curryja
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te malo nauljite posudu u kojoj ćete peći cvjetaču.
- Uklonite lišće cvjetače i tvrdi dio peteljke.
- U zdjeli pomiješajte jogurt i sok te naribanu koricu (samo organski uzgoj) limete, papriku (možete koristiti i čili u prahu), kumin, češnjak, curry, sol i papar.
- U zdjelu stavite cijelu cvjetaču i dobro je sa svih strane umočite u mješavinu koju ste pripremili. Ako vam ostane mješavine s jogurtom možete je spremiti u frižider i držati tako do tri dana.
- Stavite cvjetaču u nauljenu posudu za pečenje i pecite dok ne dobije smeđu koricu na vrhovima, otprilike 30 do 40 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10 minuta prije rezanja i serviranja. Dobar tek!