Robinzonski smještaj i način boravka sve su traženiji. Robinzonski turizam ime je dobio prema glavnom liku Robinsonu Crusoeu iz istoimenog romana koji se, našavši se na pustom otoku, snalazio u prirodi kako je znao i umio da bi preživio. Na tragu toga, ovakva vrsta smještaja obično se nalazi izvan grada, u osamljenijim mjestima gdje nema gužvi, buke, ali ni struje ni vode.

Željni novog kamperskog iskustva, odlučili smo isprobati tu vrstu kampiranja u prekrasnoj Karlovačkoj županiji. Tako je naše putovanje krenulo u smjeru Gornjeg Zvečaja, u Robinzonski kamp Leskar na Mrežnici.

Kamp Leskar - 4 Kamp Leskar - 4 (Foto: Mirela Pintarić)

Prava pustolovina novog doba bez komaraca

Iako nas je s jedne strani privlačila pomisao na mirni odmor u prirodi, razmišljali smo kako ćemo se uspjeti prilagoditi tom načinu života. No priprema je pola posla. Preporučujemo vam da ponesete svjećice, upaljače i sredstvo protiv komaraca, koje nama nije trebalo, no za svaki slučaj. Naravno, nemojte zaboraviti hranu i vodu, a imajte na umu da postoje predviđena i sređena mjesta za roštilj, koji odlično sjedne nakon raznoraznih aktivnosti u kampu.

Iznad svih očekivanja u pet friendly okruženju

U Robinzonskom kampu Leskar moguće je smjestiti se u drvenim kućicama koje su opremljene madracem na napuhavanje i plahtom, a možete ponijeti i svoj šator i smjestiti ga unutar kampa kamo god želite. Prekrasan prizor lijepe Mrežnice i uređenost kampa ugodno su nas iznenadili. Sanitarni čvor s dva WC-a čist je i uredan, a vlasnici se o tome marljivo brinu, kao i o svemu ostalome. Prijateljski doček osvojio nas je na prvu, vlasnici su uvijek na usluzi, a i naš je čupavac veselo pozdravljao svoje nove prijatelje. Kamp je pet friendly, pa je nekoliko psića trčkaralo, kupalo se ili odmaralo u hladu.

Kamp Leskar - 10 Kamp Leskar - 10 (Foto: Mirela Pintarić)

Smještaj s milijun zvjezdica

Spavajući u šatoru i kućicama i boraveći bez struje, gosti ranije no inače odlaze na spavanje, a bude se skoro s prvim zrakama sunca. Iako možda nekima taj dio ne zvuči primamljivo, tamo to znači mir, tišinu, odmor i zbližavanje s prirodom. Budući da nema raznoraznih elektroničkih uređaja s kojima obično provodimo dane, svi se prepuste uživanju u prirodi. Ujutro najprije u miru i tišinu, svježem zraku i ponekom labudu koji mirno plovi rijekom, a popodne osvježavajući se kupanjem u rijeci Mrežnici. Navečer se u kampu mogu vidjeti samo svjetla poneke vatre, lampiona i milijuna zvijezda na nebu.

Kanuom do slapa pa na odbojku

U kampu nikad nije dosadno. Dok jedni roštiljaju, drugi se kupaju, treći odmaraju u hladovini, a neki igraju odbojku na pijesku na za to uređenom igralištu. Nekoliko kanua i vodenih pedal boardova posloženo je uz drveni mul, a možete ih koristiti za istraživanje okoline. Uz malo veslanja možete stići do sedrenih slapova i brčkati se u plićim dijelovima ili prijeći na drugu stranu rijeke. Zanimljivim iskustvima nema kraja.

Robinzonski kamp Leskar nalazi se u Gornjem Zvečaju i pogodan je za sve uzraste, a o vama ovisi jeste li spremni iskusiti nešto poput toga.  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju