Koktel od pjenušavog vina ili prosecca, sirupa od bazge i mineralne s dodatkom limuna ili limete te listićima mente, zbog sličnih sastojaka podsjeća na kubanski klasik Mojito, koji je jedan od najpopularnijih ljetnih koktela, ili pak na kakav cider.

Isprobali smo ga i s laganim pitkim vinima poput istarske malvazije i chardonnaya te zaključili da Hugo u konkurenciji ljetnih koktela pobjeđuje mnoge omiljene "mišance" zbog nekoliko jednostavnih razloga: jeftin je, priprema se u nekoliko sekundi i pruža nevjerojatno osvježenje. Ako ga još niste probali, pripremite se na to da ćete ovo ljeto htjeti uživati samo u njemu.

Recept za koktel Hugo

Sastojci za koktel Hugo:

  • dvije žlice sirupa od bazge
  • 1,5 dl pjenušavog vina (poslužit će i chardonnay ili malvazija)
  • nekoliko kockica leda
  • 1 dl mineralne vode
  • nekoliko listića mente
  • limun ili limeta


Priprema koktela Hugo:

  1. U čašu za vino stavite sirup od bazge, vino i led. Ulijte mineralne skoro do vrha čaše. U nju stavite nekoliko kriški limuna ili limete, po želji iscijedite malo njihova soka te ukrasite listićima mente.
  2. Slamkom dobro promiješajte i uživajte u njemu odmah!

Trikovi barista: Kako prepoznati dobru kavu u kafiću Barcaffè - 1 Krešo Marin kuša kavu Barcaffè - 9 +5 Barcaffè - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju