Osnovne karakteristike goji bobica:
* Jačaju imunološki sustav
* Poboljšavaju vid
* Poboljšavaju cirkulaciju, opuštaju krvne žile i dobro djeluju na povišen krvni tlak
* Štite jetru i bubrege
* Pozitivno utječu na ten, mokraćni sustav i proizvodnju spermija
* Mogu ublažiti nuspojave kemoterapije i radioterapije
* Ublažavaju bolove u leđima
* Korisne su kod dijabetesa

Goji ili vučje bobice (Lycium barbarum) je grmolika biljka koja naraste do 3 metara u visinu. Plod je narančasto crvene boje duljine od 1 do 2 cm, duguljastog oblika. U svakoj je bobici od 10 do 60 sjemenki. Zbog svojih izuzetnih nutritivnih i antioksidacijskih svojstava koriste se u tradicionalnoj kineskoj medicini od pamtivijeka.
Goji bobice nalaze se na prvom mjestu američke ljestvice ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), koja mjeri antioksidacijska svojstva hrane. Što je položaj na ljestvici viši, hrana ima veću sposobnost uništavati slobodne radikale. Ako dolazi do njihovog gomilanja, slobodni radikali narušavaju zdravlje, ubrzavaju proces starenja, a time postajemo podložniji nizu degenerativnih promjena.

Goji bobice sadrže 18 aminokiselina (od kojih je 8 esencijalnih - nužne za život), 6 esencijalnih vitamina, 21 mineral, 8 polisaharida i 6 monosaharida, 5 nezasićenih masnih kiselina od kojih je važno spomenuti linolnu i alfa-linolensku kiselinu koje su neophodne za pravilno funkcioniranje mozga i živčanog sustava, beta-sitosterol (koji reducira razinu kolesterola) i ostale fitosterole, 5 karotenoida te mnoštvo fenolnih pigmenata koji imaju antioksidacijska svojstva. Imaju izuzetno veliku razinu vitamina C i željeza (u 100 grama bobica ima 11 mg željeza, što je najveći izvor željeza u nekoj biljci). Čak ih nazivaju „sretne bobice“ zato što kažu da se čovjek dobro osjeća kada ih redovito konzumira, poboljšavaju energiju i izdržljivost organizma. Goji bobice nisu lijek, ali predstavljaju jedan od najkvalitetnijih prirodnih dodataka prehrani za dobrobit cijelog organizma. Sušene goji bobice se prije konzumacije kuhaju, često se dodaju u pripremi drugih jela, a od njih se može pripremiti i biljni čaj.