Iako ga obično držimo u smočnici, bijelo pšenično brašno nakon kupovine bi se trebalo pohraniti u zamrzivaču na 48 sati kako bi se uništila sva eventualna jajašca nametnika u njemu. Nakon toga brašno se treba pohraniti u čistu, suhu i hermetički zatvorenu kutiju na tamno i hladno mjesto.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Ako takvu kutiju ostavite u hladnjaku, produžit ćete mu rok trajanja na čak dvije godine. U slučaju da brašno planirate potrošiti unutar godine dana od otvaranja pakiranja, držati ga možete i u smočnici.

Brašno se na hrvatskom tržištu najčešće može naći u tri osnovna tipa, označena brojevima koji pokazuju stupanj njegove obrade.

BRAŠNO TIP 400 OŠTRO

Namjensko pšenično brašno tip T-400 oštro smatra se najkvalitetnijim bijelim brašnom jer se proizvodi od same jezgre zrna žita. Preporučuje se za pripremanje biskvitnog tijesta, torti i pita, odnosno za sve u što ide i prašak za pecivo.

BRAŠNO TIP 550 GLATKO

Brašno tip 550 glatko upotrebljava se za pripremu bijelog kruha i raznih vrsta finoga mliječnog peciva, kolača, domaće tjestenine i rezanaca. Brašno T-550 bogato je škrobom i proteinima. Pšenično brašno odličan je izvor ugljikohidrata, najkorisnijeg izvora raspoložive energije u našem tijelu.

BRAŠNO TIP 850

Brašno tip 850, polubijelo, sadrži više vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana od bijelog brašna, pa je i prehrambeno vrjednije, a koristi se za pripremu kruha i peciva, pa ga zovu i krušno brašno.