Nakon kraće pauze, blogerica Amaterka se vratila s prigodnim uskršnjim kolačem – pincom. Odlučila se za već isprobani recept  samo je ovaj put smanjila sastojke i dodala čokoladu da malo obogati okus.

Sastojci:
400g brašna
2 jaja
100g šećera
1 vanilin šećer
100g margarina
16g svježeg kvasca
čep ruma
naribana korica limuna
pola šake nasjeckane čokolade

Premaz:
1 žutanjak
malo krupnog šećera
Od ovih sastojaka dobiju se tri male pince

1. Najprije otopiti svježi kvasac s jednom žličicom šećera i malo mlake vode i ostaviti da se diže.
2. U posudu staviti sve sastojke (osim čokolade) i umijesiti tijesto. Pokriti krpom, ostaviti na toplom i ostaviti da se diže oko sat vremena.
3. Ponovno malo mijesiti tijesto, podijeliti u tri dijela. Kako uobičajeno pinca ide bez čokolade, ja sam u sam jedan dio stavila čokoladu i to u sredinu. Pince po vrhu prerezati u obliku križa/slova X. Ostavila da se diže još sat vremena.
4. Pince premazati žutanjkom i posipati krupnim šećerom. Onu u koju sam stavila čokoladu posipala sam po vrhu čokoladom.
5. Pince peći 30 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180°C.

Nadamo se da će pinca i vama uspjeti kao našoj blogerici! Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju