Sastojci za 4 osobe:
4 - 6 velikih svježih rajčica
1 šalica riže
1 crveni luk
2-3 češnja češnjaka
30 grama maslaca
200 ml povrtnog ili mesnog temeljca (može i od kocke)
sol i papar
parmezan po želji

Priprema:
1. Operite rajčice. Nožem okomito odrežite gornji dio rajčice tako da tvori 'poklopac'. Žlicom odstranite 'meso' rajčice i koštice. Nasolite unutrašnjost, prekrenite rajčice na kuhinjski papirnati ubrus, pa ostavite da istekne sva tekućina iz njih.

'Zbunite' ukućane ovom finom kombinacijom provjerenih okusa zapečenih u rajčicama 2. Napravite rižoto na uobičajeni način: nasjeckajte luk i češnjak na sitno, pa ga prepržite na maslacu dok ne pozlati. Dodajte rižu, nakratko je tostirajte, pa polako dolijevajte temeljac uz neprestano miješanje, dok riža ne postane al dente.

3. Rižu začinite solju i paprom po vlastitoj želji, a možete joj dodati i druge začine, poput nasjeckanog perišina, bosiljka ili timijana.

Na polovici kuhanja rižotu pridružite omiljeno povrće (npr. komade pečene bundeve), dinstano svinjsko meso, gljive ili plodove mora.

4. Na kraju kuhanja (za klasični rižoto bit će vam potrebno otprilike 15-20 minuta kuhanja u tavi na umjerenoj temperaturi) naribajte malo parmezana, pa tom smjesom napunite rajčice.

5. Rajčice položite u lim za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 220 stupnjeva Celzija 15 do 20 minuta.

Dobar tek!
 

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan