Napomena: Za razliku od britanske, jedna američka pinta iznosi 4.73 dcl!


5. Etiopija
Prosječna cijena piva (1 pinta): 0,93$
Što ćete dobiti: Pivo je posljednjih godina sve popularnije u Etiopiji, a najpoznatije je St. George Beer, nakon kojeg slijedi Bedele pale lager.
Uz pivo: Pivo odlično ide uz Etiopsku kuhinju kao što je Doro Wat (pileći gulaš) ili Yebeg Tibs (pečena janjetina).



4. Filipini
Prosječna cijena piva (1 pinta): 0,89$
Što ćete dobiti: U Filipinima dominiraju dva poznata piva, a to su San Miguel & Asia Brewery, iako ćete sigurno probati i Red Horse koje se može kupiti za manje od pola dolara po boci.
Uz pivo: Filipinci svoje pivo obožavaju piti uz pečenu svinjetinu koja je začinjena zvjezdastim anisom i limunovom travom. Svakako probajte i Sisig, predjelo napravljeno od svinjskih obraza i jetre.



3. Ukrajina
Prosječna cijena piva (1 pinta): 0,89$
Što ćete dobiti: Ne samo da su Ukrajinska piva jeftina, već su sve bolja i bolja po svojoj kvaliteti. Piva koja morate probati su Lvivske, Cherningivske i Obolon.
Uz pivo: Ukrajinci uz pivo vole pojesti domaće kobasice i Borsch (vrsta juhe-gulaša s jako puno cikle).



2. Kambodža
Prosječna cijena piva (1 pinta): 0,88$
Što ćete dobiti: Iako možete pronaći piva već od pola dolara po boci, vrlo vjerojatno ćete zavoljeti piva kao što su Angkor, Anchor, Tiger ili Khmer Brewery's Cambodia.
Uz pivo: Tanjur crvenih šumskih mrava. Ozbiljno, u Kambodži se uz pivo tradicionalno serviraju mravi koji se pripremaju s govedinom, limunovom travom i bosiljkom. Ako su vam zrikavci preveliki...



1. Vijetnam
Prosječna cijena piva (1 pinta): 0,76$
Što ćete dobiti: Pivo u Vijetnamu je jedno od najjeftinijih na svijetu, a vrlo često ćete ga dobiti po cijeni i nižoj od 0,76$. Ako želite flaširano pivo, odaberite Bia Ha Noi.
Uz pivo: Svakako naručite soma tradicionalno pripremljenog u zemljanom posuđu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju