Sastojci:
700 grama pečene, ili dinstane mljevene janjetine
400 ml janjećeg temeljca (može i onaj od povrtne ili goveđe kocke)
1 luk
2 mrkve
100 grama graška
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica Worchester umaka
1 kilogram krumpira
mlijeko i maslac po želji
60 g tvrđeg sira
1 jaje
sol i papar
čajna žličica majčine dušice
malo biljnog ulja

Ovaj se složenac obično radi u velikoj vatrostalnoj posudi. No, vi možete upotrijebiti i keramičke posude od suflea, kako bi stvorili individualne porcije. Priprema:
1.
Očistite luk, nasjeckajte ga na komadiće, pa ga popržite na malo ulja dok ne pozlatni. Dodajte mu komadiće očišćene mrkve, grašak i janjetinu, koncentrat rajčice i Worchester umak. Začinite smjesu s majčinom dušicom, solju i paprom.

Podlijte temeljcem pa krčkajte dok se sastojci ne sažmu. Ako koristite već pečenu janjetinu bit će vam dosta desetak minuta. Ako koristite svježu mljevenu janjetinu, krčkajte barem pola sata.

2.
Od skuhanog krumpira, mlijeka i maslaca napravite pire krumpir na uobičajeni način.

3.
Naribajte sir u jedno razmućeno jaje.

4.
Složite složenac na sljedeći način: u vatrostalnu posudu nalijte janjetinu s umakom, prekrijte pire krumpirom, a jaje i sir dodajte na vrh.

5.
Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko deset minuta na oko 200 stupnjeva Celzija dok vrh ne dobije zlatno žutu boju.

Poslužite uz hladno pivo.

Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju