• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Slastan dašak Italije u srcu Zagreba - slastičarnica i snack bar Chocolat 041

U strogom centru Zagreba, u Masarykovoj 25, otvorena je talijanska slastičarnica/snack bar, iz koje se na ulicu šire podmuklo dobri mirisi čokolade i pršuta. Malo je prehladno za sve uspomene koje me vežu za Italiju, ali i sama pomisao na cappuccino, toplu čokoladu, i originalnu salamu - trenutno me poput pijavice uvlači unutra...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 27.11.2013 12:19 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

A unutra, ni I od Italije. Urbana zagrebačka špreha, moderno i jednostavno uređen interijer, i par sitnica koje trenutno oduševljavaju mog osmogodišnjaka. Jedno su stolice na sastavljanje, klik-klak (vidi tata, koliki legići!), drugo je proziran pod, kroz koji se možete beljiti onima odispod, ali i bez menija naručiti sladoled ili tortu koja vam iz ptičje perspektive zapne za oko.



Na zidovima moderni grafiti, u pozadini svira Azra, rock i pop iz dobrih dana, jedna jako zgodna konobarica i sve fino, uniformirano, uredno, ali sa smiješkom. I dok Junior uništava slaju, a prijateljice cvrkuću od tople čokolade, ja se bez rezerve bacam na pršut San Danielle Riserva by Negroni, i ostajem paf.



Rado sam viđen gost na festivalu pršuta u Tinjanu, pršut mi je jedna od najdražih stvari u životu, ali ovako flafi, sočan, velvetast – dugo nisam jeo. Čak im i mozarella ima okus, iako joj nisam obožavatelj, dok vratina i zimska salama unatoč finoći nisu došle do izražaja kraj pršutića, majko mila, stvarno za probat!



Kad se slano sleglo, prešao sam na sladoled. Kako mi Junior nije dao da probam jagodu, ni med s makom, (Daj liz; Ne dam; Daj, molim te, umrijet ću ako mi ne daš; Sorry), naručio sam limun i pistaciju, po savjetu gazde, koji je rekao da ista dolazi drito iz Italije, kao, uostalom i većina stvari u lokalu.



Limun je perverzno kisel, pistacija tako masna, bogata i gusta da je jedna kugla dovoljna za obrok. Gledam cure kako se trpaju čokoladnim tortama, chillam, polako trpam zadnje žlice u sebe, i najrađe bih pustio korijenje, ali tribalo je poć ća...



Cijene su visoke, ali je i kvaliteta, uljudnost, urednost i dojam. Dapače, puno više. Kao i sve što smo probali, pa je bolje jednom otići u Chocolat 041, nego triput na lošu pizzu ili dubokosmrznuti zamjenski sladoled. Ugodna atmosfera, svjetski okusi, drukčije od svega – naletite i vi u Chocolate 041, ili mi makar donesite pršuta u taperveru!

U trendu Perilica za pranje ljudi tvrtke Science Co. - 1 Novo doba Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira Baerle-Nassau / Baarle-Hertog - 5 Pazite kamo stajete Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom Pirjani kupus sa slaninom Za pola sata Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)

Ribafish

  • #gdje sjesti
  • #slastičarnica
  • #snack
  • #bar
  • #Ribafish
  • #masarykova
  • #centar
  • #Zagreb
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Brzi kolač od mandarina: Mirisna voćna rapsodija gotova za samo pola sata
Tako sočno
Brzi kolač od mandarina: Mirisna voćna rapsodija gotova za samo pola sata
Fine dining po promo cijeni: Najbolji hrvatski restorani još mjesec dana nude posebne menije
Pokrovitelj Mastercard
Fine dining po promo cijeni: Najbolji hrvatski restorani još mjesec dana nude posebne menije
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Za potpuni reset: Udobna kuća za odmor koja obećaje dobru zabavu u svako doba godine
Kraj Gospića
Za potpuni reset: Udobna kuća za odmor koja obećaje dobru zabavu u svako doba godine
Okus djetinjstva: Recept za starinsku slatku pitu od bundeve
Jednostavno
Okus djetinjstva: Recept za starinsku slatku pitu od bundeve
Bez brašna: Recept za prefinu pitu od svježeg sira za snažnije mišiće
Brzinski recept
Bez brašna: Recept za prefinu pitu od svježeg sira za snažnije mišiće
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
coq au vin blanc
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
Rastrgat ćete ga u hipu: Kruh punjen češnjakom i sirom
Lako i slasno
Pripremit ćete ga za nekoliko minuta, a rastrgati u hipu: Kruh punjen češnjakom i sirom
Najbrži recept za svinjske kotlete
Gotovo za 15-ak minuta
Kada želite brzi ručak pun proteina, ovi prefini svinjski kotleti savršen su izbor

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Roditelji i četvero djece otrovali se ugljikovim monoksidom u Istri
Prevezeni u bolnicu
Otrovali se roditelji i četvero djece: Tek su se doselili u kuću
Opsadno stanje u Podgorici nakon što su Turci izboli mladića: Uhićeno 45 osoba, ukida se bezvizni režim
Velika tučnjava
Opsadno stanje u susjedstvu nakon što je izboden muškarac: Uhićeno 45 turskih državljana, ukida se bezvizni režim
Snažan udar za Rusiju: Napadnuta Moskva, zatvorene zračne luke, ima mrtvih
Oglasio se gradonačelnik
Snažan udar za Rusiju: Napadnuta Moskva, zatvorene zračne luke, ima mrtvih i ozlijeđenih
show
Priča o Nadji Marini iz Supertalenta
senzacija s društvenih mreža
Tko je djevojka koja je podigla prašinu u Supertalentu? Njezin ples s Milom Kitićem vidjeli su milijuni!
Nadja Marina u petoj emisiji showa Supertalent
''Nažalost, plesati ne znaš...''
Oštar komentar Martine Tomčić: ''Žao mi je što ovakvu ljepotu prosipaš za jeftine pare''
Nicholas Ypil u petoj emisiji showa Supertalent
''O moj Bože, što je ovo?!''
Draga Martina, potpuno razumijemo tvoje suze: ''Ovo je jedan od najljepših vokala u Supertalentu ikada!''
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Zapečena tjestenina: Recepti sa sirom, piletinom, vrhnjem i ostalo
10 recepata
Zapečena tjestenina: Recepti sa sirom, piletinom, vrhnjem i ostalo
zabava
"Sve balkanske mame ikad": Objava postala hit u regiji, reagira li i vaša mama ovako?
LOL
"Sve balkanske mame ikad": Objava postala hit u regiji, reagira li i vaša mama ovako?
Rastavio TV kako bi otkrio što izaziva mrlje na ekranu pa požalio otkriće
Samo za hrabre
Rastavio TV kako bi otkrio što izaziva mrlje na ekranu pa požalio otkriće
Obavijest u zgradi nasmijali društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
Urnebesno
Obavijest u zgradi nasmijala društvene mreže! Biste li se vi pojavili?
tech
Revolucionalna i izuzetno učinkovita metoda, mogla bi liječenje raka prebaciti iz bolnica u domove pacijenata
Fototermalna terapija
Revolucionalna i izuzetno učinkovita metoda, mogla bi liječenje raka prebaciti iz bolnica u domove pacijenata
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Gubimo li posve kontrolu?
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Budućnost ratovanja: Ovom lovcu ne treba ni pista ni pilot, a koliko je ubojit tek će pokazati
Vođen umjetnom inteligencijom
Budućnost ratovanja: Ovom lovcu ne treba ni pista ni pilot, a koliko je ubojit tek će pokazati
sport
Preminuo poznati španjolski vratar Jose Manuel Ochotorena
Počivao u miru
Jutro nakon El Clasica donijelo tugu: Preminuo legendarni španjolski nogometaš
Španjolci otkrili što je Vinicius izgovorio Xabiju Alonsu zbog zamjene u El Clasicu
Psovao, vikao...
VIDEO Čitali mu s usana! Španjolci otkrili što je Vinicius izgovorio Xabiju Alonsu, pala i prijetnja...
Španjolci otkrili što je Vinicius rekao Lamine Yamalu prije eskalacije poslije El Clasica
Vatreni okršaj
Španjolci otkrili što je Vinicius rekao Lamine Yamalu prije velikog kaosa na Bernabeu
tv
Supertalent: Nicolas od srca poručio Martini: "Pobrinut ću se da tvoj zlatni gumb bude vrijedan!"
ČESTITAMO!
Nicolas od srca poručio Martini: "Pobrinut ću se da tvoj zlatni gumb bude vrijedan!"
MasterChef: Josipov odgovor na Stjepanovo pitanje u Selmi pobudio nemir: "Ja ne podržavam laž!"
NAPETO!
Josipov odgovor u Selmi pobudio nemir: "Ja ne podržavam laž!"
U dobru i zlu: Ima loše mišljenje o sebi i teško ju je razuvjeriti
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Ima loše mišljenje o sebi i teško ju je razuvjeriti
putovanja
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Burze se užarile
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Bitka na Pacifiku: Što to dvije najmoćnije države svijeta traže oko Cookovog Otočja, a nije nafta?
Strateška utrka
Bitka na Pacifiku: Što to dvije najmoćnije države svijeta traže oko Cookovog Otočja, a nije nafta?
lifestyle
Doris Dragović u bijelim tenisicama na koncertu u Makarskoj
UVIJEK SVOJA
Doris Dragović: Najudobnije tenisice i hlače u "najjesenskijoj" boji za koncert u Makarskoj
Ulična moda Zagreb u čipkastim najlonkama i robusnim čizmama
Privukla poglede
Plavuša iz centra Zagreba: Čipkaste najlonke kojima su robusne čizme fantastičan par
Najvažnije stvari koje moramo znati prije uzimanja magnezija
INFORMIRAJTE SE
Nije potpuno bezopasan: Tri ključne stvari koje trebate znati prije nego uzmete magnezij
sve
Priča o Nadji Marini iz Supertalenta
senzacija s društvenih mreža
Tko je djevojka koja je podigla prašinu u Supertalentu? Njezin ples s Milom Kitićem vidjeli su milijuni!
Nadja Marina u petoj emisiji showa Supertalent
''Nažalost, plesati ne znaš...''
Oštar komentar Martine Tomčić: ''Žao mi je što ovakvu ljepotu prosipaš za jeftine pare''
Nicholas Ypil u petoj emisiji showa Supertalent
''O moj Bože, što je ovo?!''
Draga Martina, potpuno razumijemo tvoje suze: ''Ovo je jedan od najljepših vokala u Supertalentu ikada!''
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Charlie - 5 Aktualno
    Omiljeno okupljalište

    Dobro došao, Charlie: Kultni zagrebački kafić ponovno otvorio svoja vrata

  • Premium krafne slastičarnice Orijent u Zagrebu - 5 Hrana i piće
    Prodaju 5000 krafni

    Zagrebačka slastičarnica koja radi premium krafne s kremom od pistacije, karamelom, pa čak i pekmezom od borovnice

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close