Viktor je svoje prve gastronomske korake ostvario u legendarnoj zagrebačkoj Esplanadi, nakon čega ide na edukaciju u Njemačku i Tenerife. Povratkom u Hrvatsku predvodio je kuhinju ribljeg restorana Hippodrome, zatim preuzima Splendid ugostiteljstvo, pa Phoenix u Jurišićevoj ulici. On je i pionir tradicionalne meksičke kuhinje kao i azijske, te prvi u hrvatskoj predstavlja francuske hit kolače ''macarons''.

Preuzimanjem kuhinje u Kaptolskoj kleti i konobi Bracera vraća jedan određeni ugled i status staroj Zagrebačkoj dami, s tradicionalnim jelima u novom ruhu i za početak pojačanjem sa delicijama poput izbora toplo hladnih salata s crnom lećom, pačjim prsima, pečenim kozjim sirom preko seljačkog patea sa suhim jezikom, nabujka od mlinaca, confita od patke do novog specijaliteta kuće, teleće obrazine u teranu i veliki izbor dnevnih slastica i torti. Na samom otvorenju, probrana ekipa Punog kufera probala je kušati svako od dvadesetak jela, ali smo došli samo do mlinaca i potpuno se zaljubili. Dakle, najbolji mlinci ikad, pa ako vas put nanese, i svidi vam se, recite tko vas je poslao!

U budućnosti filozofija Kaptolske kleti i Bracere da turstima pokaže snagu gastronomske tradicije od ptice, do prasice i ribe J, poslovnjacima brz i kvalitetan poslovni ručak, zaljubljenima intimnu večeru u dvoje, od nezaboravnih proslava rođendana do raznih drugih obiteljskih i poslovnih događanja. Za one koji traže više, organizirat će se brojna iznenađenja kroz gostovanja poznatih hrvatskih i inozemnih chefova plus neka potpuno nova gastronomska događanja koja će biti testirana kroz nepca velikih gastro avanturista kao što je Ribafish ... Upravo takvi ljudi istinski zaljubljenici u kuhanje imat će tu čast biti prvi, koji će se upoznati sa novim programom i okusima koje za Kaptolsku klet i Braceru potpisuje chef Viktor Kranjčec, kojeg ćemo od 09.09.2013.g. malo češće imati prilike vidjeti u medijima.

Na naslovnoj slici: Maya Azucena i šef Viktor Kranjčec. Maya je hrvatskoj javnosti poznata po suradnji sa Gibonnijem. Kao velika gurmanka svojim dolaskom na otvorenje dosla je podrzati novi projekt chefa Viktora!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju