Viktor je svoje prve gastronomske korake ostvario u legendarnoj zagrebačkoj Esplanadi, nakon čega ide na edukaciju u Njemačku i Tenerife. Povratkom u Hrvatsku predvodio je kuhinju ribljeg restorana Hippodrome, zatim preuzima Splendid ugostiteljstvo, pa Phoenix u Jurišićevoj ulici. On je i pionir tradicionalne meksičke kuhinje kao i azijske, te prvi u hrvatskoj predstavlja francuske hit kolače ''macarons''.

Preuzimanjem kuhinje u Kaptolskoj kleti i konobi Bracera vraća jedan određeni ugled i status staroj Zagrebačkoj dami, s tradicionalnim jelima u novom ruhu i za početak pojačanjem sa delicijama poput izbora toplo hladnih salata s crnom lećom, pačjim prsima, pečenim kozjim sirom preko seljačkog patea sa suhim jezikom, nabujka od mlinaca, confita od patke do novog specijaliteta kuće, teleće obrazine u teranu i veliki izbor dnevnih slastica i torti. Na samom otvorenju, probrana ekipa Punog kufera probala je kušati svako od dvadesetak jela, ali smo došli samo do mlinaca i potpuno se zaljubili. Dakle, najbolji mlinci ikad, pa ako vas put nanese, i svidi vam se, recite tko vas je poslao!

U budućnosti filozofija Kaptolske kleti i Bracere da turstima pokaže snagu gastronomske tradicije od ptice, do prasice i ribe J, poslovnjacima brz i kvalitetan poslovni ručak, zaljubljenima intimnu večeru u dvoje, od nezaboravnih proslava rođendana do raznih drugih obiteljskih i poslovnih događanja. Za one koji traže više, organizirat će se brojna iznenađenja kroz gostovanja poznatih hrvatskih i inozemnih chefova plus neka potpuno nova gastronomska događanja koja će biti testirana kroz nepca velikih gastro avanturista kao što je Ribafish ... Upravo takvi ljudi istinski zaljubljenici u kuhanje imat će tu čast biti prvi, koji će se upoznati sa novim programom i okusima koje za Kaptolsku klet i Braceru potpisuje chef Viktor Kranjčec, kojeg ćemo od 09.09.2013.g. malo češće imati prilike vidjeti u medijima.

Na naslovnoj slici: Maya Azucena i šef Viktor Kranjčec. Maya je hrvatskoj javnosti poznata po suradnji sa Gibonnijem. Kao velika gurmanka svojim dolaskom na otvorenje dosla je podrzati novi projekt chefa Viktora!