Iako će početniku možda biti teško uloviti se ukoštac s cijelim piletom, postoji način kako ga rastrančirati u manje od minute, a da dobiveni komadi izgledaju lijepo i baš onako kakve biste ih odvojene kupili u trgovini.

Piletina je jedna od najuobičajenijih namirnica s kojom stvaramo svoje tjedne ručkove ili večere. Bogata je visokokvalitetnim bjelančevinama i esencijalnim kiselinama, što je čini izvrsnim dijetnim obrokom, i pomaže pri očuvanju našeg zdravlja.

Cijelo pile obično je jeftinije nego kada ga kupujemo u odvojenim komadima, a ako ga pravilno rastrančiramo, baš svaki dio iskoristiv je za razna jela. Kako bismo vam pokazali kako ga rastrančirati u manje od minute, za pokazni primjerak pobrinuo se Cekin - prvi izbor potrošača u Hrvatskoj kada je u pitanju svježe pileće meso.

Cijelo pile obično je jeftinije nego kada ga kupujemo u odvojenim komadima i ako ga pravilno rastrančiramo baš svaki dio je iskoristiv Cijelo pile obično je jeftinije nego kada ga kupujemo u odvojenim komadima i ako ga pravilno rastrančiramo baš svaki dio je iskoristiv (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Bilo da želite razrezati Cekin GRILL pile, koje je izvrstan izbor za cijelu obitelj tijekom tjedna, Cekin pile ROSTER - malo veće pile idealno kao blagdanska pečenka ili malo delikatesno iznenađenje Cekin pile KALIBRO, savjeti chefa Stipana Iličića uvjerit će vas da se uopće ne radi o teškom zadatku.

U nekoliko koraka objasnio je odakle krenuti i kojim redoslijedom rezati komade, a da se pritom što manje uprljate i, nadamo se, ne porežete.

Piletina je bogata visokokvalitetnim bjelančevinama i esencijalnim kiselinama što je čini izvrsnim dijetnim obrokom Piletina je bogata visokokvalitetnim bjelančevinama i esencijalnim kiselinama što je čini izvrsnim dijetnim obrokom (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Jedino što vam treba je Cekin pile po vašem izboru, daska te oštar nož, po mogućnosti i malo znanja o anatomiji pileta, a za ostalo je najbolje da pogledate naš video.

1. Okrenite pile s batcima prema sebi
2. Režite ih u polukrug uz bedro.
3. Zatim na isti način odrežite krila.
4. Skinite kožu s prsa.
5. Kod prsne kosti zarežite i povlačite nož uz rebra kako biste odvojili file, prvo jedan pa drugi.
6. Odvojite hrbat od prsne kosti.
7. Odrežite repić ili trticu te ih uz hrbat i prsnu kost koristite za pileće temeljce umake i juhe.
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vindija po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju