U sklopu Kanarskih otoka, španjolskog teritorija kraj južnih obala Maroka, nalazi se i otok Lanzarote. Poznat je po Nacionalnom parku Timanfaya i prekrasnoj prirodi koju je prepoznao i UNESCO. Krajolikom dominiraju „vulkanske“ boje, modri ocean i mnoštvo bijelih kućica. Na otoku se nalazi više od stotinu vulkana, od kojih su najpoznatiji smješteni baš u spomenutom parku Timanfaya.

Budući da je riječ o planinskom otoku vulkanskog podrijetla koji dobro živi od turizma, evo što možete očekivati u ovakvoj kombinaciji.

Odlučite li se za ručak ili večeru u restoranu El Diablo, doživjet ćete nešto što vjerojatno nikad niste. Sam restoran smješten je na masivnom izvoru topline, što je bio težak zadatak za njegove arhitekte koji su morali postaviti dobre temelje. Na vulkanskom otvoru smješten je roštilj na kojem kuhari koriste toplinu koja proizlazi iz aktivnog vulkana za spravljanje hrane.

U ponudi su piletina, kobasice i svinjetina s ražnja, riba s krumpirima i salatom, povrće sa žara, pileći kroketi, plate sira, tjestenina… A tu su naravno i brojni deserti, kava i vina. Tako se iznad lave koja krčka na 400 stupnjeva pripremaju vaše delicije, metoda prozvana „vulkan grill“.

Mnogi će se odmah zapitati koliko je ovo sigurno. Bez brige, vulkan miruje otkako je posljednji put eruptirao 1824. godine. Umjesto da strahujete, radije se prepustite gastro užicima s nevjerojatnim panoramskim pogledom iz restorana u staklu: okolne „vatrene planine“ i Nacionalni park Timanfaya. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju