Sangrija je savršeno španjolsko piće koje se najčešće pijucka ljeti, ali omiljena je i u nešto drukčijem ruhu, u zimskim danima. Uz voće koje je dostupno i kad zahladi, štapić cimeta i druge začin koji mirišu poput kolača poslužit će za blagdanska druženja.
Sastojci za zimsku sangriju:
- 2 žlice meda ili nektara agave
- 60 ml šalice likera Grand Marnier
- 60 ml šalice brendija
- 1 naranča
- 1 limeta
- 1 kruška
- 1/2 šalice sjemenki nara
- 2 štapića cimeta
- 1 boca suhog crnog vina (cabernet sauvignon)
- 3/4 šalice ginger alea
Priprema sangrije:
- U veliki vrč dodajte med ili nektar agave, Grand Marnier, brendi, kriške naranče, limete i kruške te sjemenke nara i štapiće cimeta. Promiješajte da se sjedini.
- Ulijte cijelu bocu crnog vina.
- Pokrijte i stavite u hladnjak na 1-2 sata. (što duže stoji to će biti boljeg okusa)
- Neposredno prije posluživanja dodajte ginger ale. Prema želji dodajte leda.