U trendu Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Kremasta tjestenina s tikvicama Tjedni jelovnik Brzo, lagano i povoljno: 7 neodoljivih ljetnih jela za koja vam pećnica ne treba

Sangrija je savršeno španjolsko piće koje se najčešće pijucka ljeti, ali omiljena je i u nešto drukčijem ruhu, u zimskim danima. Uz voće koje je dostupno i kad zahladi, štapić cimeta i druge začin koji mirišu poput kolača poslužit će za blagdanska druženja.

Sastojci za zimsku sangriju:

  • 2 žlice meda ili nektara agave
  • 60 ml šalice likera Grand Marnier
  • 60 ml šalice brendija
  • 1 naranča
  • 1 limeta
  • 1 kruška
  • 1/2 šalice sjemenki nara
  • 2 štapića cimeta
  • 1 boca suhog crnog vina (cabernet sauvignon)
  • 3/4 šalice ginger alea

Priprema sangrije:

  1. U veliki vrč dodajte med ili nektar agave, Grand Marnier, brendi, kriške naranče, limete i kruške te sjemenke nara i štapiće cimeta. Promiješajte da se sjedini.
  2. Ulijte cijelu bocu crnog vina.
  3. Pokrijte i stavite u hladnjak na 1-2 sata. (što duže stoji to će biti boljeg okusa)
  4. Neposredno prije posluživanja dodajte ginger ale. Prema želji dodajte leda.